Στην Κοζάνη η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου για τον εορτασμό της Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου

ypes press002
ypes press002
Στην Κοζάνη παραβρέθηκε σήμερα η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
Η Υφυπουργός συμμετείχε στις εκδηλώσεις εκπροσωπώντας την Ελληνική κυβέρνηση.
Το πρωί, παρέστη στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και ακολούθως στην επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων και Μαρτύρων.
Στη συνέχεια παραβρέθηκε στη δεξίωση που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη.
Στις 12 μ.μ παρακολούθησε μαζί με τις τοπικές αρχές την Παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναπήρων και Τραυματιών Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Οδηγών, Προσκόπων και Στρατιωτικών Τμημάτων. Μετά το τέλος της παρέλασηςμαθητές δημοτικού και γυμνασίου/λυκείου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
«Σήμερα, 25η Μαρτίου, τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, για τα οποία συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι και σήμερα υψώνοντας ένα τείχος απέναντι στον εθνικισμό, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Κοζάνη από τη θέση μου ως υφυπουργού Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης. Θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, ώστε να δούμε κάποια ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την περιοχή και θα έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ εκ νέου την περιοχή για να εξετάσουμε με λεπτομέρεια τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις» δήλωσε από την Κοζάνη η κα. Χατζηγεωργίου ενώ αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Πιστεύουμε στη Συμφωνία των Πρεσπών ως κυβέρνηση και θα αποδείξουμε το αμέσως επόμενο διάστημα ότι αυτή η συμφωνία είναι η συμφωνία που βάζει πραγματικά την Μακεδονία, τόσο την Δυτική, όσο την Κεντρική, αλλά  και την Ανατολική, στο επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης , ανοίγει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης, ανοίγει τις δυνατότητες και στις τρεις περιφέρειες για περισσότερη ανάπτυξη, για περισσότερες δουλειές».
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση ΥΜΑ-Θ για την παρουσίαση δράσεων από το πρόγραμμα «Στηρίζω»
Επόμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερίας Χατζηγεωργίου με θέμα «Ανάπλαση ΔΕΘ»