Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επενδύουν στα θέματα ασφάλειας γιατί νιώθουν πολιτικά ανασφαλείς…

ypes press002
ypes press002

“Η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης επενδύουν πολιτικά στο θέμα της ασφάλειας και αντί να πάρουν θέση καταδίκης των φαινόμενων βίας από κύκλους της ακροδεξιάς, κρύβονται πίσω από την ευαισθησία των απλών πολιτών, προσδοκώντας πολιτικά οφέλη”  τόνισε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ3, η υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, αναφερόμενη στις αντιδράσεις από μερίδα πολιτών για την συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνέντευξή της στην εκπομπή “Επικοινωνία” και στη δημοσιογράφο Δώρα Αυγέρη, η υφυπουργός Εσωτερικών αναφερόμενη στη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε πως κάποιοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρόμου και φόβου και να καλλιεργήσουν την ανασφάλεια, βάσει των όποιων επιφυλάξεων διατυπώνονται έναντι της Συμφωνία. Όπως είπε, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σπάσει τον τρόμο που καλλιεργούν συγκεκριμένοι ακροδεξιοί κύκλοι και να μη “παίξει” με την ευαισθησία των πολιτών. “Αυτή η συμφωνία μας δίνει πολλές δυνατότητες και προσφέρει πλεονεκτήματα στη χώρα μας, που δεν είχαμε στο παρελθόν. Αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι και η ΝΔ επενδύει στις αντιδράσεις και αυτό φαίνεται και στις ανακοινώσεις της. Οι αντιδράσεις που σημειώνονται δεν είναι ουδέτερες αλλά προκαλούνται από ακροδεξιούς και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με πιο σθεναρό τρόπο. Η ΝΔ οφείλει να πάρει θέση, να μην κρύβεται πίσω από την ευαισθησία των απλών πολιτών και να μη στηρίζει τέτοιους ακροδεξιούς κύκλους. Η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε θέση ούτε για τις επιθέσεις που δέχθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία στα ίδια τους τα σπίτια. Νομίζω για τέτοιου είδους φαινόμενα, πρέπει να απαντήσει συνολικά” τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών και κατηγόρησε τον ίδιο τον αρχηγό της ΝΔ πως επιδιώκει ακόμα και προσωπικά να εκμεταλλευτεί τα θέματα της ασφάλειας.

“Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης όταν δεν έχει κάτι άλλο στα χέρια του και δεν έχει κάποιο άλλο τρόπο να αντιπαρατεθεί, βρίσκεται είτε σε ένα αστυνομικό τμήμα είτε σηκώνει θέματα και ζητήματα ασφάλειας” τόνισε η κα Χατζηγεωργίου και επισήμανε πως ειδικά  για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει όλες τις απαραίτητες απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. “Είναι γνωστό ότι όσες επίκαιρες ερωτήσεις έχει κάνει στον πρωθυπουργό το προηγούμενο διάστημα, ήταν για θέματα ασφάλειας. Όταν ο ίδιος βρίσκεται σε μία προσωπική ανασφάλεια, σε μία αδυναμία να κάνει πραγματική αντιπολίτευση, σηκώνει τα θέματα ασφαλείας, αλλά τα στοιχεία όπως είπε και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη δείχνουν ύφεση των φαινόμενων εγκληματικότητας” τόνισε.

Επίσης κατηγόρησε και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Νίκο Ταχιάο, που επισήμως υποστηρίζεται απο τη ΝΔ, πως πλέον ακολουθεί την ίδια τακτική και στρατηγική. “Ο κ. Ταχιάος για αρκετό καιρό είχε κρυφτεί πίσω από μία ουδετερότητα, αλλά τώρα πλέον αναγκάζεται να ταυτίζεται με την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ και να σηκώσει το θέμα της ασφάλειας. Διότι άλλο είναι να καταδικάζεις τέτοιου είδους φαινόμενα και να προσπαθείς αυτά τα φαινόμενα να τα μειώνεις και άλλο είναι να κάνεις πολιτική πάνω σε αυτά τα ζητήματα και να χτίζεις την πολιτική σου στην ανασφάλεια, όπως έκανε ο κ. Ταχιάος στο θέμα των επεισοδίων στο Τουρκικό προξενείο”, σημείωσε.

Σχετικά με τις ανησυχίες που εκδηλώνονται για τα εμπορικά σήματα, που περιέχουν τους όρους «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός”, τόνισε πως  δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα υπάρχοντα. “Είναι πλήρως κατοχυρωμένα. Δεν κινδυνεύει κανένα προϊόν, δεν κινδυνεύει καμία επιχείρηση. Προϊόντα που προέρχονται από τη Μακεδονία και έχουν πάρει την πιστοποίηση ως “μακεδονικά προϊόντα” δεν κινδυνεύουν.  Από δω και πέρα, υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ της χώρας μας και της Βόρειας Μακεδονίας για να δούμε όλα τα ζητήματα στο μέλλον και πιστεύω ότι θα λυθούν όποια προβλήματα προκύψουν. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη ΝΔ το προηγούμενο διάστημα, η οποία προκάλεσε ένα τρόμο στις επιχειρήσεις, σε σχέση με την ονομασία προέλευσης και το όνομα των προϊόντων” τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών.

Όπως είπε “η δουλειά που γίνεται και το έργο παράγεται από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα αποδείξει άμεσα τα οφέλη που προκύπτουν και θα προκύψουν από την Συμφωνία των Πρεσπών και τα οποία θα είναι τεράστια για την Μακεδονία και τη Θράκη”. “Το ζητούμενο είναι να δούμε με ποιο τρόπο, όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα θα τα επικοινωνήσουμε στον κόσμο και πως ο κόσμος θα καταλάβει τη σημασία αυτής συμφωνίας, κυρίως για την οικονομία αλλά και για τη γεωστρατηγική θέση της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλονίκης” δήλωσε.

Σχετικά με το εγχείρημα της συγκρότησης της συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων ενόψει όμως των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάγια επιδίωκε τις συνεργασίες των προοδευτικών δυνάμεων και μάλιστα από τα κάτω και μέσα στην κοινωνία. “Η ανάγκη για τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας πιστεύω ότι πλέον υπαγορεύεται από την ίδια την κοινωνία που ζητά ο προοδευτικός χώρος να συγκλίνει” σημείωσε και ανέφερε πως “ο πρωθυπουργός προχθές στην ομιλία του στη ΚΕ επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα της αριστεράς δεν επιδιώκει ούτε να βάλει καπέλα ούτε να εξαϋλώσει πολιτικούς χώρους, αλλά να φτιάξει ένα προοδευτικό πόλο, μία συνεργασία της αριστεράς με την κεντροαριστερά και τους πράσινους ώστε τα καταφέρουμε να σταματήσουμε την ανάκαμψη του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη”.

Σχετικά με το ΥΜΑΘ, τόνισε πως από τους προκατόχους της έχει γίνει σοβαρό και σημαντικό έργο και πως σήμερα το ζητούμενο είναι η συνέχιση και η επιτάχυνση αυτού του έργου. “Εγώ δεν ήρθα ως σωτήρας, για να σώσω το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.  Πριν από μένα ήταν άλλες σε αυτή τη θέση οι οποίες έκαναν ένα εξαιρετικό έργο. Εγώ έρχομαι για να συνεχίσω το έργο της Κατερίνας Νοτοπούλου και να πάω τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με το χρόνο. Η κυβερνητική πολιτική χαράσσεται από το σύνολο της κυβέρνησης και θα συνεχίσω τη δουλειά που έχει γίνει ήδη, ειδικά σε σχέση με την Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών” τόνισε και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που της έδειξε και της ανέθεσε τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών.

Μιλώντας για προσωπικά ζητήματα, παρατήρησε πως δεν κατανοεί τις προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί ως νέα γυναίκα και σχολίασε πως δεν πρόκειται να απαρνηθεί την πολιτική της πορεία και τη σχέση της με την Αριστερά. “Αυτή είναι η πορεία μου, αυτή ήταν η σχέση μου με την πολιτική, όλα αυτά τα χρόνια” τόνισε και μίλησε για την ανάγκη την καθημερινής επαφής με τα προβλήματα. “Το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να απαντήσουμε στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και θεωρώ ότι κανείς δείχνει την πολιτική του κατεύθυνση και ταυτότητα, μέσα από τους ρόλους που αναλαμβάνει”  σχολίασε και ανάφερε, πως παρότι υφυπουργός, σαν γυναίκα, αντιμετωπίζει δυσκολίες. ” Δεν θεώρησα ποτέ μειονέκτημα την ηλικία ή το φύλο. Όμως, όταν είσαι γυναίκα, ξέρουμε ότι πάντα έχεις να αντιμετωπίσεις περισσότερες δυσκολίες, πάντα έχεις να αντιμετωπίσεις πάρα πολλά προβλήματα, σε όλα τα επίπεδα, είτε δουλεύεις σε ένα μαγαζί, είτε αναλαμβάνεις τη θέση της υφυπουργού” σημείωσε και σχολίασε πως “δυστυχώς και στην αριστερά, πολλά τέτοια ζητήματα δεν τα έχουμε λύσει ακόμα”. Τέλος δήλωσε ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης και πως μετά από αρκετά χρόνια στην Αθήνα, έχει επιστρέψει στο πατρικό της, ενώ παραδέχθηκε πως η εξουσία μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο, αν χάσει την επαφή του με τον κοινωνικό του περίγυρο. “Πρέπει να είσαι κανονικός άνθρωπος, η ζωή είναι πριν και μετά το υπουργείο” τονίζει.

Προηγούμενο άρθροΈγκριση του υπ’ αρ. 2/2019 πρακτικού της τριμελούς επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμών προμηθειών και παροχής γενικών υπηρεσιών και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τη με αρ. 225/14-01-2019(19PROC004326683 2019-01-14) διακήρυξη συνοπτικού για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου διαχείρισης, δημοσιότητας και υλοποίησης του έργου «Ολοκληρωμένο Κέντρο Επιχειρήσεων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας – Integrated Operations Center for Providing Humanitarian Assistance» και ακρωνύμιο ‘HELP’, για το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “INTERREG – ΙΡΑ CBC CCI 2014 TC 16 I5CB 009
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στο ΥΜΑΘ του Πρέσβη της Λετονίας