Συνάντηση εργασίας της ΥΜΑΘ στο Δημαρχείο Δράμας

ypes press002
ypes press002

Συνάντηση εργασίας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Δράμας Πατακάκη Αργύρη, το Δήμαρχο Δράμας Μαμσάκο Χριστόδουλο, τη Δήμαρχο Παρανεστίου Σωτηριάδου Αλεξάνδρα-Μαρίνα ,το Δήμαρχο Προσοτσάνης Λύσελη Άγγελο και τον  προϊστάμενο του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο, είχε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο της Δράμας η Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της περιοχής και οι ενδεχόμενες λύσεις που μπορεί να προωθηθούν.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση  με την αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ, και στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.

Αναφέρθηκε επίσης, στα επενδυτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» & «ΦιλόΔημος ΙΙ» που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων.

Σχετικά με τη σύνδεση της Δράμας με τον άξονα της Εγνατίας Οδού, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί την περιοχή, η Υφυπουργός  διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι το έργο εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος. Οι μελέτες ολοκληρώνονται και παράλληλα εξασφαλίζονται οι πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου. Το πρώτο τμήμα του, θα δημοπρατηθεί το Α’ εξάμηνο του 2019.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κ.Νοτοπούλου, αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της τροφοδότησης της Βόρειας Ελλάδας με φυσικό αέριο. Όπως ανακοίνωσε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ξεκινά η κατασκευή 111χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου, με σταδιακή παροχή συνδέσεων, που θα ολοκληρωθεί το 2021.

Σε ότι αφορά στο κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, η κ. Νοτοπούλου ενημέρωσε τους δημάρχους πως η κυβέρνηση προχωρά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επομένως οι φυλακές θα λειτουργήσουν, με το εντευκτήριο και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η Υφυπουργός τέλος, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η συμφωνία των Πρεσπών και στην αναπτυξιακή προοπτική που αυτή δημιουργεί, τονίζοντας τη σημασία της ορθής ενημέρωσης.

Προηγούμενο άρθροΕυγενική Υπενθύμιση- Εκδήλωση του ΥΜΑΘ “Τομές στην Ιστορία, η Θεσσαλονίκη απο το 1912 στο 1944”
Επόμενο άρθροΤομές στην Ιστορία η Θεσσαλονίκη από το 1912 στο 1944, εκδήλωση του ΥΜΑΘ, χαιρετισμός της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου