Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) στα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στη Μακεδονία και τη Θράκη»

ypes press002
ypes press002

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη προσέλευση, χθες, Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στη Μακεδονία και τη Θράκη, Το έργο του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων 1986-2018», παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρου Θάνου, και εκπροσώπων φορέων και οργανισμών.

Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην ομιλία της, τόνισε:

«Πιστεύω ότι τα εκθέματα που παρουσιάζονται στην Έκθεση αποδεικνύουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το τμήμα Διατηρητέων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για την προστασία και την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μας. Πρόκειται για μια σπουδαία κληρονομιά που δυστυχώς όμως τις τελευταίες δεκαετίες τέθηκε σε κίνδυνο εξαιτίας την γνωστής νοοτροπίας που επέτρεψε την άναρχη δόμηση των πόλεων και των χώρων μας γενικότερα. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τόπου μας όμως έρχεται ξανά στο επίκεντρο. Την επιβάλλει η ανάγκη να τονιστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας και να απομακρυνθούμε από κάθε απρόσωπο σχεδιασμό. Την επιβάλει η αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για κάθε τι ελληνικό, αλλά και η ανάγκη για παροχή μιας οικιστικής ανάπτυξης που θα είναι φιλική προς τον πολίτη και τον Άνθρωπο, που θα επιτρέπει την ανάπτυξη αλλά θα κάνει καλύτερη και τη ζωή μας. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η σημασία του έργου που επιτελεί ως προς αυτά το Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτιρίων και είναι τιμή μας που αποτελούσε και αποτελεί τμήμα του ιστορικού Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
10 – 30 Μαΐου 2018
Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ώρες λειτουργίας Πινακοθήκης:
Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00 με 14:00,
Τετάρτη 18:00 με 21:00 & Κυριακή 10:00 με 14:00

Προηγούμενο άρθροΔΤ- Η ΥΜΑΘ στο Φεστιβάλ ιστορικής αναβίωσης «Ρούπελ 1941. Η Αναβίωση»
Επόμενο άρθροΔΤ – Συνάντηση της ΥΜΑΘ κας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά με μέλη της διοργάνωσης της 13ης Μαθητιάδας