ΔΤ – Συνάντηση της ΥΜΑΘ κας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά με μέλη της διοργάνωσης της 13ης Μαθητιάδας

17 5 2018a 001
17 5 2018a 001

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα 17 Μαΐου 2018, υποδέχτηκε στο γραφείο στο Διοικητήριο τη Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας της 13ης Μαθητιάδας κα Φωτεινή Γάλλου και συνεργάτιδές της, με την ευκαιρία της έναρξης της Μαθητιάδας, αύριο 18 Μαΐου 2018, στην Πρώτη Σερρών.

Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε:

«Η διοργάνωση της 13ης Μαθητιάδας τιμά τις Σέρρες και ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη, προσφέροντας σε μαθητές από κάθε γωνία της Ελλάδας και ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε αθλήματα Ολυμπιακού χαρακτήρα και βιωματικής εκπαίδευσης που προσθέτουν στην ανύψωση του σώματος και του πνεύματος.

Ευχαριστώ τους διοργανωτές για το ισχυρό μήνυμα που εκπέμπει η πρωτοβουλία τους. Η στήριξή μου στην προσπάθειά τους είναι και φέτος αυτονόητη. Δίνω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συμμετέχοντες, στα παιδιά και τους νέους μας, για τον ενθουσιασμό και το ήθος της συμμετοχής τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της 13ης Μαθητιάδας, κα Φωτεινή Γάλλου, δήλωσε:

«Η Μαθητιάδα θέτει τα παιδιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οκτακόσιοι μαθητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα συναντηθούν φέτος στην 13η Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών, «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης». Στη φετινή διοργάνωση ήταν σημαντική η υποστήριξη που λάβαμε από τους φορείς και τους ευχαριστούμε, όπως και όλους τους εθελοντές που την έκαναν πραγματικότητα. Φέτος έχουμε για πρώτη φορά την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία αναδεικνύει και τιμά το έργο μας και τη διοργάνωση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και την Υφυπουργό Εσωτερικών κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, για την έμπρακτη στήριξή της».

Τη Μαθητιάδα διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Αμφίπολης και το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, και την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), τη Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, τη Γ.Γ. Αθλητισμού, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή UNESCO Σερρών και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) στα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στη Μακεδονία και τη Θράκη»
Επόμενο άρθροΔΤ – Συνάντηση της ΥΜΑΘ κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με τον Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδας