ΔΤ- Η ΥΜΑΘ στην Ημερίδα του ΓΕΕΘΑ με θέμα “Ζητήματα Στρατηγικής και Ασφάλειας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο”

3 5 2018 016
3 5 2018 016

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απηύθυνε σήμερα, Πέμπτη 3 Μαΐου 2018,  χαιρετισμό στην Ημερίδα του ΓΕΕΘΑ με θέμα “Ζητήματα Στρατηγικής και Ασφάλειας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο”, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) μεταξύ άλλων δήλωσε:

Ο στρατός μας και οι πολεμιστές μας, στάθηκαν πάντοτε οι επάξιοι προστάτες και φρουροί των ιδανικών μας, αποκρούοντας επιτυχώς πολλές από τις προκλήσεις. Ακόμη όμως και όταν ο εχθρός ήταν πολύ ισχυρότερος για να τον αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά, η ξεκάθαρη εξωτερική μας πολιτική και οι σταθερές συνεργασίες μας με τις δυνάμεις της Δημοκρατίας και της Προόδου, επέτρεψαν να ξεπεράσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις και να συνεχίσουμε την ιστορική μας πορεία. Μια τέτοια περιπέτεια ολοκληρώνεται στις μέρες μας, καθώς η στάση της ελληνικής κυβέρνησής να λάβει την πολιτική ευθύνη, ολοκληρώνοντας έναν αριθμό σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οδηγεί τώρα τη χώρα μας στην τελική έξοδο από τα μνημόνια, που πλήγωσαν το σύνολο του ελληνικού λαού.
Δυστυχώς, την ίδια ώρα, μια άλλη περιπέτεια φαίνεται να ξεκινά, απέναντι σε δυνάμεις σκοταδισμού και επιθετικότητας, που κινούνται και συσπειρώνονται στα ανατολικά μας σύνορα. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να έχουμε στη διάθεσή μας και συνεχώς, όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα μας επιτρέπουν την κατανόηση των γεγονότων γύρω μας και την ορθή ερμηνεία των γεωπολιτικών εξελίξεων,καθώς και όλα τα απαραίτητα γεωστρατηγικά αλλά και πολιτικά δεδομένα, που θα επιτρέπουν να παραμένουμε ισχυροί και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Οι πρωτοβουλίες όπως η σημερινή ημερίδα, μας προσφέρουν απαραίτητα εργαλεία για να κατανοήσουμε τις διεθνείς εξελίξεις και να λάβουμε τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον, προς όφελος της Πατρίδας και των Ελλήνων.

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ κα Κόλλια-Τσαρουχά χαιρέτισε την ομιλία του Πρέσβη των ΗΠΑ και τόνισε την ανάγκη για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία
Επόμενο άρθρο#SKG Bridges Festival: Ένα πάρτι πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη!