ΔΤ – Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στη Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου «Ωδή Αμφιπόλεως»

ypes press002
ypes press002

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχε στη Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου «Ωδή Αμφιπόλεως», που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός κι Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Φυλής, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και η Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών και θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου 2017.

Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε τη σημασία του Συμποσίου για την τουριστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αμφίπολης και μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Το Συμπόσιο μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις Σέρρες, το νομό Σερρών, με τα πολλά πρόσωπα και τις ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Και μαζί του να αναδείξουμε και τις μεγάλες δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας, γιατί νομίζω ότι το Συμπόσιο αναδεικνύει ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη, που αποτελούν εξάλλου μια αδιάσπαστη ενότητα.

Είναι επίσης εξαιρετικά ελπιδοφόρο αλλά και ενδεικτικό ενός νέου κλίματος, μιας νέας νοοτροπίας, η πρωτοβουλία που πήραν οι διοργανωτές του Συμποσίου, που αναδεικνύει την υψηλή σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες πολιτών και τοπικών φορέων που ενεργούν συνδυασμένα με τα θεσμικά κέντρα, χωρίς να περιμένουν την υλοποίηση των προσδοκιών τους από κάποιον άλλον ή από ένα αφηρημένο και μακρινό κέντρο εξουσίας.

 

Προηγούμενο άρθροΔιεθνής προβολή της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης των αρχών του 20ου αιώνα από το Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτιρίων του ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΔΤ – Συνάντηση του Μουφτή Ξάνθης με την Υφυπουργό κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά