Ομιλία της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην εκδήλωση “ΟΧΙ στο AIDS, ΝΑΙ στον Αθλητισμό”

1484393169
1484393169

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση «ΟΧΙ στο AIDS, ΝΑΙ στον Αθλητισμό» που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας–Θράκης) και με την εθελοντική συμμετοχή του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και του Basketball Club «Πελαργοί», στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων στις Σέρρες. Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης των Σερρών και του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου.

Η Υφυπουργός δήλωσε:

«Το θέμα του AIDS απαιτεί τη στήριξη του ασθενούς από την οικογένειά του. Απαιτεί την πνευματική βεβαιότητα, το έρισμα που θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει την ασθένεια με θάρρος και καρτερικότητα. Απαιτεί την κοινωνική και πολιτική έκφραση της ανάγκης να προστατευτούν οι ασθενείς, να δοθεί προτεραιότητα στην έρευνα για την αντιμετώπισή της ασθένειας, και να αντιμετωπιστούν οι ασθενείς ως ισότιμα και αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας μας.

Το ΥΜΑΘ στηρίζει τις προσπάθειες που συνδέουν τον Αθλητισμό, το Μπάσκετ και την κοινωνική ευαισθησία. Η ενημέρωση και η συμμετοχή των νέων μας προσφέρει την εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε με την κοινή μας δράση, το AIDS ένα πρόβλημα του παρελθόντος».Προηγούμενο άρθροΦωτογραφικό Αφιέρωμα για τη Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Διοικητήριο 26-11-2016
Επόμενο άρθροΟμιλία της ΥΜΑΘ κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για τον Προϋπολογισμό του 2017 & VIDEO