Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον εορτασμό των 97ων Ελευθερίων της Ξάνθης

1484393226
1484393226

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, στις εκδηλώσεις εορτασμού των 97ων Ελευθερίων της Ξάνθης.

 Η Υφυπουργός παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίας κ. Παντελεήμονος.

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Ξάνθης και παρέστη στην παρέλαση Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, Εθελοντών, Πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, Έφεδρων, Μαθητών, Φοιτητών και Προσκόπων στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η Υφυπουργός, μετά το τέλος της παρέλασης, δήλωσε:

«Ο μακρόχρονος αγώνας του λαού της Ξάνθης για την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Θράκης στην υπόλοιπη Ελλάδα, που είχε ως κορύφωση την 4η Οκτωβρίου 1919, είναι παράδειγμα πείσματος και υπομονής, σημαντικό για όλους μας, καθώς και σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα παλεύουμε για την απελευθέρωση της χώρας μας από τα δεσμά του χρέους και της οικονομικής κρίσης. Η Μακεδονία και η Θράκη ελευθερώθηκαν με το αίμα των Ελλήνων, και η σημερινή κυβέρνηση, τιμώντας τις θυσίες τους, υπερασπίζεται με όλες τις δυνάμεις της τα δίκαια του Έθνους. Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε την καταπάτηση και την κατάργηση των διεθνών συνθηκών που τα διασφαλίζουν.  Ένας λαός σαν τον Ελληνικό, με ξεκάθαρη ταυτότητα, με πείσμα και με θέληση, θα κερδίζει πάντοτε τη δικαίωση των αγώνων του».



Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη της Υφ. Μακεδονίας Θράκης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην TV100
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εγκαινίασε την 24η Καβάλα Expo