Επίδοση των Ξιφών στους νέους Υπαστυνόμους Β από την ΥΜΑΘ στη Βέροια

1484393337 2
1484393337 2

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση Ορκωμοσίας και Επίδοσης Ξιφών στους νέους Υπαστυνόμους Β’, που έλαβε χώρα σήμερα στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας στη Βέροια. Η Υφυπουργός χαιρέτισε τους νέους Υπαστυνόμους και τόνισε το συμβολικό νόημα της Επίδοσης των Ξιφών:

«[…] Η επίδοση του ξίφους σας σήμερα, αποτελεί το συμβολισμό της ισχύος που σας αποδίδει το κράτος, και την αποδοχή της βαθύτατης ευθύνης να υπηρετείτε και να τιμάτε με αυτή την ισχύ το Σύνταγμα και τους Νόμους. Σημαίνει ότι δεν θα διστάσετε να θέσετε ακόμη και την ίδια σας τη ζωή σε κίνδυνο για να τα προστατεύσετε. Πρόκειται για την πιο ευγενική ευθύνη, γιατί μόνο η τήρηση του Νόμου εξυψώνει την Ανθρώπινη Ύπαρξη και επιτρέπει την πραγμάτωση της ιδανικής Πολιτείας, προάγοντας την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη και έχει ως τελικό αποτέλεσμα τη Συλλογική Ευημερία.



Έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι οι συμπολίτες σας θα σας κοιτούν με κρυφή ελπίδα και κρυφό θαυμασμό, όχι μόνο γιατί προστατεύετε την ασφάλεια και την ακεραιότητά τους, αλλά γιατί ενσαρκώνετε τους ιδανικούς πολίτες, τους προστάτες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Να θυμόσαστε ότι οι νόμοι μας, δεν είναι απλώς ανθρώπινα κατασκευάσματα και συμφωνίες, αλλά αποτελούν την αποκρυστάλλωση των ιδεών του αρχαιότατου ελληνικού πολιτισμού και το συνδετικό κρίκο που κρατά τη χώρα μας ενωμένη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας, και είμαι σίγουρη ότι θα ανταποκριθείτε στο ακέραιο στα νέα σας υψηλότερα καθήκοντα […]»

 

 



Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της Υφυπουργού Οικονομίας του Κοσόβου στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας