Μαρία Τσαρουχά: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με επιτυχία το προσφυγικό (Καθημερινή)

maria kollia tsarouxa
maria kollia tsarouxa

Την άποψη ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει με επιτυχία το προσφυγικό ζήτημα εκφράζει η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

«Το σύνολο των πολιτικών και των δράσεών μας συνδυάζει την προστασία των Ελλήνων και των τοπικών κοινωνιών μας ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος με όρους ανθρωπισμού», τονίζει η κ. Κόλλια – Τσαρουχά.

Εξάλλου, όπως τονίζει, και τα δύο κόμματα της κυβέρνησης υπηρετούν «τις υψηλές προτεραιότητες που έθεσαν υπέρ του συμφέροντος της χώρας και του λαού, μακριά από αντιλήψεις ανταλλαγμάτων» και δεν παραλείπει να διαχωρίσει τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, που οδήγησε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, με εκείνες των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη συμφωνία που πετύχαμε και τα μνημόνια του παρελθόντος», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της συμφωνίας και τη συμμετοχή της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις ως ισότιμο μέλος.

Τέλος, η κ. Κόλλια – Τσαρουχά αναφέρει ότι στόχος της είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ώστε να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης.

(Πηγή)

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην Εφημερίδα Καρφίτσα
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστο Μέγκλα