Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

1484394095
1484394095

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Λαχαναγορά).

Η Υφυπουργός συνάντησε τον Πρόεδρο της Κ.Α.Θ., κ. Παναγιώτη Κακαφίκα, από τον οποίο ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Αγοράς και για τις ανάγκες για καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της, όπου διαπίστωσε την πλήρη επάρκεια και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων. Εκεί συνομίλησε με εμπόρους για την κίνηση της αγοράς, για την αγροτική παραγωγή και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι παραγωγοί.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, η Υφυπουργός δήλωσε:

Η Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης βοηθά πολλούς παραγωγούς και αγρότες να διοχετεύσουν τα προϊόντα τους στις αγορές της ευρύτερης περιοχής και ενισχύει έτσι την πρωτογενή παραγωγή. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι, όπως με διαβεβαίωσαν, εξυπηρετεί αρκετούς πελάτες από τις γύρω χώρες, ειδικά από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τα Σκόπια και την Αλβανία, οι οποίοι θεωρούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα και τα προτιμούν. Είναι φανερό ότι, όπως έχω τονίσει και άλλες φορές, η αγροτική παραγωγή μας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους κυριότερους πυλώνες για την έξοδό μας από την κρίση, και η Λαχαναγορά ως θεσμός μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Για αυτό απαιτείται η πλήρης υποστήριξη και η καλύτερη οργάνωσή της.

Οι έμποροι με τους οποίους μίλησα με ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά με διαβεβαίωσαν ότι αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία την κατάσταση και προσπαθούν να διακινούν τα προϊόντα με μικρό όφελος για τους ίδιους. Όπως από κοινού συμφωνήσαμε, σκοπός είναι το τελικό κόστος να παραμένει μικρό για να μπορούν τα προϊόντα να φτάνουν σε περισσότερους Έλληνες καταναλωτές, αλλά και για να τα κάνουμε πιο ανταγωνιστικά στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες, που παρέχουν εξαιρετικά προϊόντα ζητώντας τιμές σχεδόν οριακές για να διατηρήσουν λειτουργικές τις επιχειρήσεις τους.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο Α – Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΑπονομή τιμητικών βραβείων σε αποφοίτους πανεπιστημίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις