Συνάντηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy

1484394084 1
1484394084 1

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, στο ΥΜΑΘ, με τον Πρέσβη της Γαλλίας, κ. Christophe Chantepy, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Christophe Le Rigoleur.

Η συνάντηση με τον Γάλλο πρέσβη διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προοπτικές της πολυεπίπεδης συνεργασίας των δύο χωρών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε:

Η ανάπτυξη της Οικονομίας και οι προοπτικές ισχυροποίησης των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στα κράτη μας ήταν το κυριότερο θέμα της συζήτησης με τον αξιότιμο Γάλλο Πρέσβη κ. Chantepy. Συζητήσαμε εκτενώς για την προώθηση συνεργασιών ανάμεσα στις χώρες μας και εκφράστηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεδομένων των αξιόλογων προσπαθειών στο επίπεδο της κοινωνικής και διοικητικής ανασυγκρότησης που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση.
Μιλήσαμε επίσης για τις προκλήσεις που καλούνται τα κράτη μας να αντιμετωπίσουν, ώστε να κρατηθεί η Ε.Ε. δυνατή, και για το νέο πλαίσιο ιδεών και αρχών που οι κοινωνικές συνθήκες απαιτούν για να αποκτήσει η Ευρώπη ξανά το ανθρωπιστικό της πρόσημο και να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως το προσφυγικό.
Η σημερινή συνάντηση ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση ότι μας συνδέουν ως λαούς δυνατές σχέσεις και ότι η Ελλάδα και η Γαλλία σύντομα θα αναλάβουν ξανά το ρόλο τους ως πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια απένειμε τιμητικά βραβεία σε αποφοίτους πανεπιστημίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις & Video
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας