Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στη συνοδεία του ΠτΔ στο Οχυρό Ρούπελ

1484394162
1484394162

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο και τους Αναπληρωτές Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη, στη συνοδεία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στην επίσημη επίσκεψή του στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ.

Η Υφυπουργός, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το πέρας της επίσκεψης, δήλωσε:

Στη μάχη των Οχυρών, οι Έλληνες απέδειξαν ότι μπορούν να καταφέρουν το αδιανόητο και να σταθούν ως ήρωες και ως πολεμιστές απέναντι στον ισχυρότερο εχθρό. Οι Έλληνες μαχητές που οχυρώθηκαν εδώ, αψήφησαν κάθε κίνδυνο και πολέμησαν με αστείρευτο σθένος και ηρωισμό, έναν πανίσχυρο και οργανωμένο εχθρό, που ξεπερνούσε συντριπτικά τον Ελληνικό Στρατό σε πλήθος και εξοπλισμό. Απέδειξαν έτσι ότι η ψυχή και η αποφασιστικότητα μπορούν να ακυρώσουν την υπεροχή των αριθμών, των όπλων και της ωμής δύναμης.
Οι Έλληνες μαχητές κατάθεσαν τα όπλα και επέτρεψαν τους κατακτητές να περάσουν, μόνο όταν τελείωσε επίσημα ο πόλεμος. Ακόμη και ο ίδιος ο Χίτλερ στη Γερμανική Βουλή στις 4 Μαΐου του 1941, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να παραδεχθώ πως ο Έλληνας στρατιώτης συνθηκολόγησε μόνον όταν η παραπέρα αντίσταση ήταν αδύνατη και συνεπώς μάταιη».
Όμως, όπως η Ιστορία έδειξε, τίποτα δεν είχε τελειώσει και τίποτα δεν είχε κριθεί. Ο αγώνας για την Ελευθερία, δεν είναι ποτέ μάταιος. Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο αγώνας μας ενάντια στον κατακτητή συνεχίστηκε, και τελικά δικαιώθηκε. Έτσι οφείλουμε και εμείς σήμερα, να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια και να σταθούμε ενωμένοι απέναντι στις ιστορικές προκλήσεις. Για μια ακόμη φορά θα κάνουμε το σωστό, με το σωστό τρόπο, τη σωστή στιγμή, και θα τα καταφέρουμε.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό του Αγίου Δημητρίου
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις Σέρρες, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου