Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, στη Θεσσαλονίκη

1484394370
1484394370

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, παραβρέθηκε σήμερα Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, με Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ενώ ακολούθησε Τρισάγιο και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε:
«Σήμερα τιμάμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, τους ήρωες που πρόσφεραν τη ζωή τους στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα.
Θέλω να μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής  καθώς και το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων των μελών της Κυβέρνησης προς τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα.
Απέναντι τους οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη, και την ευθύνη να σταθούμε και εμείς φρουροί της πατρίδας μας, με το ίδιο θάρρος και την ίδια αυταπάρνηση που έδειξαν εκείνοι.
Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την Ελλάδα που μας παρέδωσαν ελεύθερη οι πρόγονοί μας.
Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη, ως κομμάτια της ίδιας μας της ψυχής.
Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το Αιγαίο, τα νησιά μας, κάθε σπιθαμή της πατρίδας μας.
Οι Έλληνες καλούμαστε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, και να χειριστούμε επιδέξια τις καταστάσεις, για να πετύχουμε την απελευθέρωσή μας από τα σημερινά δεσμά που περιορίζουν την ελευθερία των επιλογών μας.
Ας κάνουμε και εμείς λοιπόν ό,τι μας αναλογεί, και ας ελπίσουμε ότι η ιστορία θα μας κρίνει, όπως έκρινε τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει, και ας τους συνοδεύει για πάντα η Μνημοσύνη».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση – Διαβούλευση για την ‘Εξυπνη Εξειδίκευση στο πλαίσιο του ‘Εργου SMART SPECIALIZATION
Επόμενο άρθροΈργο SMART SPECIALIZATION: Απολογισμός Εκδήλωσης Διαβούλευσης