Έργο SMART SPECIALIZATION: Απολογισμός Εκδήλωσης Διαβούλευσης

1484394366
1484394366

Δελτίο τύπου

Έργο SMART SPECIALIZATION:

Απολογισμός Εκδήλωσης Διαβούλευσης

Δελτίο Τύπου (pdf)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Συνάντηση – Διαβούλευση με Φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τ. Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης), στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως εταίρος στο έργο «Σχέδιο για την Έξυπνη Εξειδίκευση στην Περιφέρεια για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας».

Η Διαβούλευσηυλοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00- 15:00 στο ξενοδοχείο “ARCADIAHotel“,στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής.

Σκοπός της Εκδήλωσης ήταν η δικτύωση, η ενημέρωση και η πληροφόρηση των συμμετεχόντων Φορέων για την Έξυπνη Εξειδίκευση,με αφορμή τη σύνταξη του Μνημονίου Συνεργασίας για την υποστήριξη της Εφαρμογής για την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 για κοινωνική καινοτομία, αστική ανάπτυξη, κοινωνική ένταξη, που αποτέλεσε βασική δράση του Έργου SMARTSPECIALIZATION

Στην Εκδήλωση συμμετείχαν Εκπρόσωποι Δημόσιων Φορέων και Επαγγελματίες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ανάμεσα στους Φορείς που παρέστησαν ήταν το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο Ξάνθης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας- Περιφερειακό Τμήμα Θράκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας- Περιφερειακό Τμήμα Θράκης και οι Δήμοι Ξάνθης, Διδυμοτείχου και Παρανεστίου.

Σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα, στην Εκδήλωση παρουσιάστηκαν το Έργο SMARTSPECIALIZATION, καθώς και το Μνημόνιο Συνεργασίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση Καλών Πρακτικών σύγχρονων εφαρμογών Πληροφορικής στον Τουρισμό και των Αγροδιατροφικό Τομέα και ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις των Φορέων που συμμετείχαν στην Εκδήλωση.

Στις τοποθετήσεις τους, οι Εκπρόσωποι εξέφρασαν την διάθεση τους για συνεργασία και τόνισαν τη σημασία της πληροφόρησης και της δικτύωσης των Φορέων για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης της Περιφέρειας. Επίσης, σημείωσαν τη σπουδαιότητα της απλούστευσης της γραφειοκρατίας του Δημοσίου και της Νομοθετικής Θέσπισης θεμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της Επιχειρηματικότας, στην ευέλικτη λειτουργία του Δημοσίου Τομέα.

Στη συνέχεια των δράσεων προβολής και δημοσιότητας του Έργου SMARTSPECIALIZATION για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί:

§  Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015,η Κεντρική Εκδήλωση του Έργου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο MakedoniaPalace και την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως Επικεφαλής Εταίρος

§  Την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 το Σεμινάριο με τίτλο «Διαδραστικό Σεμινάριο για την Έξυπνη Εξειδίκευση και την Τοπική Ανάπτυξη, Συνέργειες μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης, Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Ακαδημαϊκών Φορέων και των Επιχειρήσεων»

§  και την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015, το Σεμινάριο με θέμα «Διαδραστικό Σεμινάριο για τον ρόλο της Έξυπνης Εξειδίκευσης στην ανάπτυξη των ΜΜΕ & την ενίσχυση της απασχόλησης»

Και τα δύο Σεμινάρια πρόκειται να υλοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη. Αναλυτικά το Πρόγραμμα τους θα είναι αναρτημένο από αύριο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προγραμματισμού Περιφερειακής Ανάπτυξης στα τηλέφωνα 2313 501474, -146, και -211 (κ. Ε. Χρiστάρα, κ. Α. Ζαφειρίδης, κ. Ι. Κοτσιάμπασης και Φ. Σταματοπούλου).

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΥπόμνημα της Υφυπουργού, Μ. Κόλλια-Τσαρουχά στον Αναπληρωτή Υπουργό, Γ. Μουζάλα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη