Επιστολή ΥΜΑΘ στον Κ. Μίχαλο για συμμετοχή εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΔΕΘ-HELEXPO

1484394453
1484394453

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, με επιστολή της που στάλθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, καλεί τον κ. Κώστα Μίχαλο να προτείνει έναν άξιο και ικανό συνεργάτη των περιφερειακών επιμελητηρίων Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να καλυφθεί μία θέση στο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO AE.

«Γνωρίζοντας ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει δεσμευτεί να συμβάλει στον εθνικό στόχο της ανάπτυξης, υπηρετώντας με συνέπεια το γνωμοδοτικό της ρόλο, θα ήθελα να προτείνετε έναν άξιο και ικανό συνεργάτη σας, των Επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης, ώστε να προταθεί εκ μέρους μου για να καλύψει μία θέση στο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε.
» Μέχρι σήμερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ εκπροσωπούνται κυρίως φορείς της Θεσσαλονίκης. Θεωρούμε, ως ΥΜΑΘ, ότι είναι σημαντικό να συμμετέχει σ’ αυτό ένας τουλάχιστον εκπρόσωπος του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής της ευρύτερης Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος θα γνωρίζει τις δυνατότητες και τα προβλήματα των διαφόρων επιμέρους περιοχών (αγροτικά κ.ά.), προκειμένου να συνδράμει ώστε οι δραστηριότητες και τα πολλαπλά οφέλη της ΔΕΘ-HELEXPO A.E. να επεκταθούν και να αγκαλιάσουν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα»
, τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

«Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το νόμο, το ΥΜΑΘ είναι εποπτεύουσα αρχή της ΔΕΘ-ΗELEXPO A.E. και ορίζει έναν εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ, θα υποστηρίξω και θα προωθήσω την πρότασή σας. Έχω εξάλλου τη βεβαιότητα, ότι ο άνθρωπος που θα προτείνετε θα βοηθήσει αποτελεσματικά στη συνολική λειτουργία του θεσμού και θα προωθήσει επίσης τις δυνάμεις της πρωτογενούς παραγωγής της Βόρειας Ελλάδας, μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO A.E., η οποία και συναινεί πλήρως με αυτή την πρότασή μας.
» Πιστεύουμε, ότι μοιράζεστε και εσείς την άποψή μας, πως η ΔΕΘ-HELEXPO A.E. αποτελεί σήμερα έναν σημαντικό θεσμό προώθησης και ουσιαστικό μοχλό για την υποστήριξη των παραγωγών και των επαγγελματιών, και ευελπιστούμε, ότι οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της, με τη συνδρομή σας, θα διευρυνθούν σε μεγάλο βαθμό στην ευρεία περιοχή και στο οικονομικό περιβάλλον της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης στην οποία ευελπιστούμε να πρωταγωνιστήσει.
» Αναμένω την πρότασή σας, με την απόλυτη βεβαιότητα μου, ότι το άτομο που θα επιλέξετε θα καλύπτει επάξια τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. και θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών μας για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του ρόλου, της σημασίας και της ουσιαστικής συνδρομή της ΔΕΘ- Helexpo Α.Ε.

» Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι εφέτος θα εορτάσουμε τα 80 έτη από την έναρξη της λειτουργίας της και θα ήμουν ευτυχής, εφόσον έχετε το χρόνο, να μας επισκεφθείτε το αμέσως επόμενο διάστημα, πριν από την έναρξη της Γενικής Έκθεσης στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015», καταλήγει στην επιστολή της η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Προηγούμενο άρθροVIDEO Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά για τη νέα δανειακή σύμβαση
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο δ.σ. της ΔΕΘ-HELEXPO A.E.