Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο δ.σ. της ΔΕΘ-HELEXPO A.E.

1484394447
1484394447

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO A.E., εν όψει της επετειακής 80ής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνεται από τις 5 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2015.
Κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως, η προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, η αναζήτηση δράσεων με στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια για ενίσχυση της επισκεψιμότητας, αλλά και γενικά η αναβάθμιση της ΔΕΘ, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Παρόντες στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν οι: Αναστάσιος Τζήκας (Πρόεδρος Δ.Σ.), Κυριάκος Ποζρικίδης (Διευθύνων Σύμβουλος), Αλέξης Τσαξιρλής (μέλος), Μιχάλης Ζορπίδης (μέλος), Ιωάννης Σταύρου (μέλος), Δημήτρης Χατζηβρέττας (μέλος), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (μέλος), Εμμανουήλ Βλαχογιάννης (μέλος), Ελισάβετ Νικολαϊδου (μέλος), Αθανάσιος Δρογαλάς (μέλος).
Όπως τονίστηκε από την Υφυπουργό, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η επιτυχής έκβαση της 80ής Διεθνούς Εκθέσεως, αφορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε μία δύσκολη από πολλές απόψεις συγκυρία.
«Έγκαιρα κατέθεσα στο γραφείο του Πρωθυπουργού τις σκέψεις μου, για τις δυνατότητες που έχει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, να μετεξελιχθεί και να αποτελέσει ένα σημαντικό όχημα επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, όχι μόνον της Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα της Βορείου Ελλάδος και, γιατί όχι, της ΝΑ Ευρώπης.
Μίλησα για την προετοιμασία της επετειακής Διεθνούς Έκθεσης που επίκειται, αλλά κυρίως τόνισα, ότι μέσα από αυτή, μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες ανάπτυξης του διεθνούς εμπορίου και της εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ζήτησα να αναλάβουμε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε ο Εθνικός Εκθεσιακός Φορέας να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για να λειτουργήσει πραγματικά ως αναπτυξιακό εργαλείο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης», είπε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός και πρόσθεσε:
«Μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, επιβάλλεται όλοι, να δώσουμε τη μάχη ώστε να είναι η καλύτερη δυνατή η διοργάνωση της 80ής ΔΕΘ και να στεφθεί και αυτή με επιτυχία. Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών φορέων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν τεθεί με όλες τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.
Ζήτησα να οργανωθεί μια στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια, αλλά και να αναζητηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα κατά την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης πέρα από τις συνηθισμένες, αλλά αυτό να εκφραστεί μέσα από όλους τους φορείς της πόλης και της Βορείου Ελλάδος, που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Συντεταγμένα, Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμοι, Εκκλησία, Φορείς, Σωματεία, Οργανώσεις.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στη διαδρομή των 80 χρόνων λειτουργίας άντεξε και θέριεψε. Πέρασε χρόνια δύσκολα, αλλά τα κατάφερε. Η επιτυχία της έκθεσης μας αφορά όλους».

 

Προηγούμενο άρθροΔύο κλιματιζόμενοι χώροι στο ΥΜΑΘ διατίθενται στους πολίτες για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ, κ. Κ. Μίχαλο