Η Υφυπουργός στο Κέντρo Ιστορίας και στην εκδήλωση μνήμης της Μάχης της Κρήτης

1484394498
1484394498

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, σε εκδηλώσεις του Σωματείου Φίλων Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης και του Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών Θεσσαλονίκης «Τ’ Αγρίμια».

Στην εκδήλωση του Σωματείου Φίλων Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων (9η Ιουνίου), η Υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

Δεν είναι τυχαίο ότι η Θεσσαλονίκη θεωρούνταν πάντοτε πρωτεύουσα των τεχνών και των γραμμάτων και οι προσπάθειες που γίνονται σ’ αυτήν, όπως το έργο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, αποδεικνύουν ότι παραμένει ένας τόπος που παράγει πολιτισμό.
Η μελέτη της Ιστορίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του πολιτισμού. Ειδικά για εποχές σαν τη σημερινή, που καλούμαστε ως λαός να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις, είναι ανεκτίμητη η αξία της ιστορικής γνώσης.
Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι η Ιστορία αποδεικνύει ότι τις περισσότερες φορές, οι εξελίξεις επιβραβεύουν εκείνους που λαμβάνουν τις πιο δύσκολες αποφάσεις.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ιστορία, όπως και η Αλήθεια, κρύβεται πάντοτε πίσω από τις πιο μικρές λεπτομέρειες, που αποκαλύπτονται από την προσεκτική μελέτη των αρχείων.

Στην εκδήλωση του Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών Θεσσαλονίκης, που έγινε με αφορμή την 74η επέτειο της «Μάχης της Κρήτης», στο «Θέατρο Κήπου», η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κατέθεσε στεφάνι και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Έχει μεγάλη σημασία να κρατάς τη μνήμη ζωντανή και να διατηρείς το φρόνημα ενός αδάμαστου λαού, πολεμιστών, ποιητών και ταξιδευτών.
Το παράδειγμα των προγόνων μας, που δεν δείλιασαν ούτε στιγμή απέναντι στους αριθμούς και στα όπλα της τρομακτικής ναζιστικής μηχανής, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί για τις αποφάσεις που καλούμαστε και εμείς σήμερα να πάρουμε. Αποφάσεις χωρίς υποχωρήσεις και εκχωρήσεις. Αποφάσεις με ιστορικό βάρος και σημασία, που θα καθορίσουν το μέλλον του Ελληνισμού.
Η μάχη της Κρήτης ξεχώρισε γιατί τη σημάδεψε η ηρωική αντίσταση των απλών καθημερινών ανθρώπων, και αποτελεί σημείο αναφοράς της Ιστορίας μας.
Αποτίνουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα.

 



ΛΕΖΑΝΤΕΣ
019: Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στην εκδήλωση του Σωματείου Φίλων Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης

069: Στην εκδήλωση του Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών Θεσσαλονίκης «Τ’ Αγρίμια», η Υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ σε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι και στο Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο