Η Υφυπουργός επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα

1484394500
1484394500

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η Υφυπουργός ευχήθηκε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη εν όψει της αυριανής ονομαστικής του εορτής, καθώς θα απουσιάζει σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο Βελιγράδι (11 – 12 Ιουνίου 2015).

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας, ενημέρωσε την Υφυπουργό για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη, αλλά και για τις άλλες δράσεις που αναπτύσσει (συσσίτια, κέντρο προστασίας ανηλίκων, γηροκομείο, ξενώνες), ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου, της Τράπεζας Ρουχισμού και του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Σε δήλωσή της, η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είπε:

Ξεναγήθηκα σήμερα από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου, της Τράπεζας Ρουχισμού και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Γνώριζα για το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελείται στη Μητρόπολη. Είναι εντυπωσιακά τα όσα μου μετέφερε ο Μητροπολίτης. Όλα τα φάρμακα, τα φαγητά και τα ρούχα, είναι προσφορές από συνανθρώπους μας, προς τους ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες τους. Κάθε μέρα, σιτίζονται από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, περίπου 7.500 συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Από το πρωί, υπάρχουν άνθρωποι που προετοιμάζουν τα πάντα.

Σε άλλο σημείο, η Υφυπουργός, πρόσθεσε:

Συνάνθρωποί μας χτυπημένοι από την κρίση, έχουν βρει ανοιχτή την αγκαλιά της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Άποροι και ανασφάλιστοι λαμβάνουν δωρεάν ιατρική εξέταση και φάρμακα.

Θα σταθούμε αρωγοί στην τεράστια κοινωνική προσπάθεια που επιτελεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, στόχος όλων μας είναι να επανέλθει το χαμόγελο, η ελπίδα και η αυτοπεποίθηση στον λαό μας. Να ξανασταθούν οι Έλληνες στα πόδια τους.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η περιοδεία της Υφυπουργού σε Φλώρινα και Κοζάνη
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός στο Κέντρo Ιστορίας και στην εκδήλωση μνήμης της Μάχης της Κρήτης