Η Υφυπουργός στα εγκαίνια του 34ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Βιβλίου

1484394526
1484394526

Στα εγκαίνια του 34ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Βιβλίου, βρέθηκε χθες Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, αποδεικνύοντας στην πράξη την αγάπη της για τα βιβλία.

Η Υφυπουργός περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών, συνομίλησε με εκθέτες και συγγραφείς, ενώ αγόρασε και βιβλία.

Στον χαιρετισμό της η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εξήρε το έργο των εκδοτών και συγγραφέων, δήλωσε τη στήριξή της σε εκδηλώσεις πολιτισμού και έκοψε την κορδέλα, εγκαινιάζοντας το φεστιβάλ βιβλίου, μαζί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπη Μπαρμπουνάκη.

 «Πιστεύω ότι δεν γνωρίζει κανείς πραγματικά τι σημαίνει Θεσσαλονίκη, αν δεν περπατήσει, έστω και μια φορά, κατά μήκος της όμορφης παραλίας, για να διαπιστώσει από κοντά την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας για τον πολιτισμό και τη Γνώση, από τις δεκάδες εξαιρετικές εκδοτικές εταιρείες της χώρας μας.

Δεν συμφωνώ με κάποιες φωνές που λένε ότι αυτό το Φεστιβάλ πρόκειται για μια καθαρά εμπορική δραστηριότητα και δεν έχει θέση στην Παραλία, γιατί νομίζω ότι δεν υπάρχει καμιά κάθετη διαχωριστική γραμμή που να διαχωρίζει τον πολιτισμό, από το εμπόριο και από τον επαγγελματισμό.

Χιλιάδες αξιόλογοι συγγραφείς, επιμελητές, διορθωτές, τυπογράφοι, ζούνε από το ελάχιστο αντίτιμο που λαμβάνουν από την αγορά των βιβλίων.  Το να εξισώνουμε λοιπόν την εκδοτική δραστηριότητα με το απλό εμπόριο, είναι άδικη και πολύ βιαστική τοποθέτηση, πάντα κατά τη γνώμη μου.

Το Φεστιβάλ προσθέτει στη Θεσσαλονίκη και στον τόπο μας, χωρίς να αφαιρεί τίποτα. Είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο και μια δραστηριότητα εξίσου σημαντική με κάθε άλλη μεγάλη διοργάνωση» τόνισε η ΥΜΑΘ και πρόσθεσε:

«Εύχομαι η διοργάνωση να στεφτεί φέτος με μεγάλη επιτυχία, να μην υπάρχουν προβλήματα με τον καιρό, και οι Θεσσαλονικείς και οι υπόλοιποι επισκέπτες φέτος να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στο θεσμό, να αγοράσουν και να διαβάσουν πολλά βιβλία, και να στηρίξουν με αυτόν τον τρόπο όλους εκείνους που πασχίζουν για να προσφέρουν γνώση και ενημέρωση στους συνανθρώπους τους, τα αμέτρητα άτομα που δουλεύουν στο χώρο των εκδόσεων. Θεσμοί σαν το Φεστιβάλ του Βιβλίου, μας βοηθούν όλους μας να αγκαλιάσουμε λίγο περισσότερο αυτό που ονομάζεται πολιτισμός». 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός τιμήθηκε από το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού “Καρίπειον Μέλαθρον”
Επόμενο άρθροΠεριοδεία της ΥΜΑΘ σε Φλώρινα και Κοζάνη μαζί με τον Υπουργό Αμυνας