Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου

1484394632
1484394632

Την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Σωκράτη Χάσικου, δέχτηκε σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, στο γραφείο της στο ΥΜΑΘ, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Υφυπουργός δήλωσε:

Υποδέχτηκα τον Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, κ. Χάσικο και συζητήσαμε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Η προσωπική επικοινωνία βοηθάει στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η Κύπρος είναι ένα κομμάτι του Ελληνισμού και είμαστε συμπαραστάτες στις αποφάσεις του Κυπριακού λαού.

Ελλάδα και Κύπρος περνούν με διαφορετικά χαρακτηριστικά την οικονομική κρίση. Ωστόσο, το παράδειγμα της Κύπρου είναι θετικό και η Ελληνική Κυβέρνηση με νωπή τη λαϊκή εντολή, προσπαθεί να κάνει το αυτονόητο για το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη συγκέντρωση των δημοσίων ταμείων από την Κυβέρνηση, η Υφυπουργός είπε:

Η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια και όλοι κρινόμαστε από τις αποφάσεις μας. Τα κίνητρα για το συγκεκριμένο θέμα δεν κρύβουν κάποιο δόλο. Όλες οι πλευρές και όσοι θεωρούνται ότι «θίγονται», οφείλουν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Έχει σημασία να διατηρήσουμε όλοι χαμηλούς τόνους και σε καμία περίπτωση ένα τέτοια θέμα δεν πρέπει να επιτείνει την ανασφάλεια στους συμπολίτες.


Από την πλευρά του ο Κύπριος Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, είπε:

Βρίσκομαι εδώ με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 1η Απριλίου  της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών αλλά και για την Εθνική Παλιγγενεσία. Δεν θα μπορούσα να μην επισκεφθώ μία φίλη της Κύπρου, την Υφυπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία είναι γνωστή για τα αισθήματα που τρέφει για την Κύπρο. Σε κάθε ευκαιρία θα πρέπει οι Υπουργοί να συναντώνται. Τόσο η Κύπρος, όσο και η Ελλάδα περνάμε μία δύσκολη περίοδο και μόνο ενωμένοι, με συνεννόηση και πολλές φορές με κοινές αποφάσεις, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χάσικος απάντησε:

Ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα αντιμετωπίζουν θέματα εξόδου από την Ευρωζώνη. Όσον αφορά την Κύπρο, ξεπερνάμε τις δυσκολίες γιατί υπάρχει σε μεγάλο βαθμό συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, έτσι ώστε να περνάνε αναγκαία νομοσχέδια. Η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να νιώθει ότι είμαστε δίπλα της.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα συναντηθεί με τον Κύπριο Υπουργό Εσωτερικών
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ σε εκδήλωση Μνήμης και Τιμής του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων