Γ. Ορφανός “Το ΥΜΑΘ στηρίζει τις επενδύσεις, διότι δημιουργούν θέσεις εργασίας”

1484394883
1484394883

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιχορήγησης επενδυτικών σχεδίων από το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ) που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός, Γιώργος Ορφανός επέδωσε δύο επιταγές, συνολικού ύψους 2,82 εκατ. ευρώ στις εταιρείες «MLS Πληροφορική» και «Βιοενεργειακή Ημαθίας», τα επενδυτικά σχέδια  των οποίων εγκρίθηκαν κατόπιν αξιολόγησης από την αρμόδια Διεύθυνση Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΜΑΘ.

«Οι επενδύσεις εξελίσσονται κανονικά, εντός χρονοδιαγράμματος και εκτιμώ ότι μέσα στο 2015, θα λειτουργούν πλήρως, δημιουργώντας και τις θέσεις εργασίας που προβλέπονται από το πρόγραμμα έγκρισης τους», δήλωσε ο κ. Ορφανός ενώ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει νέα ενίσχυση, ύψους 5 εκατ. ευρώ σε άλλες εταιρείες. «Με τον τρόπο αυτό δίνουμε πνοή στην αγορά», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Από την πλευρά του, ο επιχειρησιακός διευθυντής της «MLS Πληροφορική», Γιάννης Ζάννας, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την κάλυψη του 100% του επενδυτικού σχεδίου που κατέθεσε η εταιρεία, τόνισε πως τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 50 νέες θέσεις εργασίας.

 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Βιοενεργειακής Ημαθίας Ο.Ε, Αντώνης Σιάρκος, ο οποίος επισήμανε πως στόχος είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο προϊόν των παραγωγών.

«Η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα επηρεάσει αρνητικά την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας»

Εξάλλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα στην ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου. «Περάσαμε τέσσερα δύσκολα χρόνια, όπου οι πολίτες έκαναν μεγάλες θυσίες και τώρα που βρισκόμαστε στα όρια μιας τελικής συμφωνίας, έξω από τα μνημονιακά προγράμματα, τώρα υπάρχει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο γι’ αυτό το οποίο έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως η μη εκλογή Προέδρου, θα έχει παρενέργειες για την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. «Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι η θετική προοπτική, διότι αλλιώς τα πράγματα δεν θα είναι, όπως νομίζουν κάποιοι ότι είναι», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.         

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει τη δική της δυναμική”
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικες μελωδίες από συλλόγους και φορείς στο ΥΜΑΘ