Γ. Ορφανός “Κανένας από εμάς δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στο παρελθόν”

1484394953
1484394953

Στη σημασία του ρόλου που διαδραματίζει ο εθελοντισμός στην καθημερινότητα μας, αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, τα τελευταία χρόνια, ο εθελοντισμός κερδίζει έδαφος στη χώρα μας και αναφέρθηκε στην εμπειρία που έζησε, ως υφυπουργός Αθλητισμού, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. «Είχαμε πάνω από 100.000 εθελοντές, μεταξύ των οποίων και Έλληνες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αφρική. Από τότε, διαπιστώνω ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αποφασίζουν να δράσουν στα σημεία που θεωρούν ότι η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στη διάδοση του εθελοντισμού. «Η Εκκλησία, πριν ακόμα από την κρίση, ήταν κοντά στους πολίτες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι μοιράζονται καθημερινά 7.500 μερίδες φαγητού στη δυτική Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο κ. Ορφανός ενώ έστειλε και ένα μήνυμα σε εκείνους που όπως είπε, προσπαθούν να πιέσουν τον ελληνικό λαό να προχωρήσει και σε άλλες θυσίες. «Κανένας από εμάς δεν είναι διατεθειμένος να πάει προς τα πίσω. Θα προχωρήσουμε μπροστά, αυτό διεκδικούμε και σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε μαζί», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Αλίμονο σε όσους διχάζουν το λαό για συγκυριακά οφέλη και ψηφοθηρικούς λόγους, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας”
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του πρέσβη του Λουξεμβούργου στο ΥΜΑΘ