Συνέδριο για τους θεσμούς στην Μακεδονία των Ελληνιστικών χρόνων, διοργανώνουν ΥΜΑΘ και Γ.Γ. Διαφάνειας

1484395112
1484395112

Τη διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα «Οι θεσμοί στην Μακεδονία κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους», διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 17-18 Ιανουαρίου του 2015, το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον Γ.Γ. Διαφάνειας, Γιώργο Σούρλα. «Με την από κοινού διοργάνωση του συνεδρίου, θέλουμε να αναδείξουμε ιστορικές  πτυχές της δημοκρατικής λειτουργίας στην Μακεδονία, η οποία φαίνεται ότι προσφέρει πολλά και σήμερα και στο μέλλον», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι τα συμπεράσματα του επιστημονικού συνεδρίου θα παρουσιαστούν στην Αμφίπολη ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. «Το παγκόσμιο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται γύρω από τη γενέτειρα γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως η καρδιά της Ελλάδος είναι η Μακεδονία», υπογράμμισε ο Γ.Γ. Διαφάνειας.   

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΗΜΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η έκθεση Philoxenia έχει τη δυναμική για να μετεξελιχθεί σε κορυφαία διοργάνωση”