Γ. Ορφανός “Η έκθεση Philoxenia έχει τη δυναμική για να μετεξελιχθεί σε κορυφαία διοργάνωση”

1484395099
1484395099

Την πεποίθηση ότι η έκθεση Philoxenia διαθέτει τη δυναμική που απαιτείται για να μετεξελιχθεί σε κορυφαία διοργάνωση και η Θεσσαλονίκη, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων της 30ης Philoxenia, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι η φετινή 30η Philoxenia επιδιώκει να αναδειχθεί στο σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της Ν.Α. Ευρώπης.

«Η συμμετοχή σχεδόν όλων των περιφερειών της χώρας, σε συνδυασμό με την παρουσία περισσότερων από 100 τουριστικών επισκεπτών από 22 χώρες, αποτελούν στοιχεία της εξελικτικής πορείας που έχει η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού», σημείωσε και αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

«Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, εγκρίθηκαν 245 επενδυτικά σχέδια, συνολικής ενίσχυσης 633.291.764 ευρώ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων είναι και ο τουρισμός.

Επίσης, δημιουργούμε μαζί με την Εγνατία Οδό Α.Ε. και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ)  το πρόγραμμα ‘Mobile Egnatia’, μια διαδικτυακή υποδομή πληροφοριών, τουριστικού ενδιαφέροντος και μεταφορών για όσους κινούνται οδικώς κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, από την Ηγουμενίτσα ως τους Κήπους», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός ενώ επισήμανε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ενεργοποίηση της διαδικασίας αναβάθμισης και ανάδειξης 12 χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας.

«Ως υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με άλλους φορείς, να υλοποιήσουμε διάφορες δράσεις στην Αμφίπολη, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της περιοχής», δήλωσε ο κ. Ορφανός και πρόσθεσε πως μέσω της συνεργασίας και της συναίνεσης,  «θα πετύχουμε την ανάπτυξη που θέλουμε». 

Προηγούμενο άρθροΓ .Ορφανός “Το Μετρό πρέπει να απεμπλακεί από τα σημερινά προβλήματα”
Επόμενο άρθρο(VIDEO) Συνέντευξη του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Ορφανού στο Ρουμάνικο Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της 32ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού που διεξάγεται στο Βουκουρέστι