Γ. Ορφανός “Αν θέλουμε να ολοκληρωθεί το Μετρό, πρέπει να συνεργαστούμε”

1484395080
1484395080

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, ώστε να ξεπεραστούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στην κατασκευή της κύριας γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Όπως τόνισε, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, η έκδοση απόφασης στο θέμα της διαιτησίας, σε συνδυασμό με την επίτευξη συμφωνίας για το ζήτημα των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου, μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για την ομαλή εξέλιξη του έργου.

«Αν το έργο προχωρήσει χωρίς τον σταθμό (Βενιζέλου), θα πρότεινα να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Πολιτισμού, στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ σχετικά με το θέμα των απαλλοτριώσεων, πρότεινε να ψηφιστούν διατάξεις, ανάλογες με εκείνες των Ολυμπιακών Αγώνων. «Ο καθένας από εμάς, ας κάνει ένα βήμα μπροστά για να καταφέρουμε να τελειώσει ένα έργο που το έχει ανάγκη η πόλη», τόνισε ο κ. Ορφανός και τάχτηκε υπέρ της μεταφοράς της έδρας της διοίκησης του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. «Δεν είναι δυνατόν τεχνικές αποφάσεις που αφορούν το έργο να λαμβάνονται στην Αθήνα, γεγονός που είναι λάθος από το ξεκίνημα του όταν μιλάμε για ένα έργο τέτοιου μεγέθους. Έστω και τώρα, στην αρχή της εκτέλεσης της δεύτερης φάσης του έργου,  θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση να υπάρχει εδώ, στην Θεσσαλονίκη, η προϊσταμένη αρχή που θα λύνει άμεσα τα ζητήματα που ανακύπτουν», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που είχε για την τοπική οικονομία, η καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών.

 «Οι επιπτώσεις έχουν να κάνουν με τις απώλειες όλων εκείνων που βρίσκονταν κατά μήκος της κύριας γραμμής του έργου και στον ευρύτερο περίγυρο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων και ζημίες εκατομμυρίων ευρώ για τους επαγγελματίες», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τις διενέξεις σε Ουκρανία και Συρία”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Εργαζόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης”