Γ. Ορφανός “Κοινωνική υπόθεση η αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού στο διαδίκτυο”

1484395304
1484395304

Έκκληση στους γονείς  να στηρίξουν τα παιδιά τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο, απηύθυνε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η Ελλάδα εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά τζόγου στο διαδίκτυο.

 «Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, ένας στους πέντε έφηβους ανέφερε ότι έπεσε θύμα του  διαδικτυακού εκφοβισμού. Την ίδια στιγμή, έξι στους δέκα δηλώνουν ότι επικοινωνούν με αγνώστους στο Διαδίκτυο ενώ ποσοστό 28,4% παραδέχεται ότι συνάντησε κάποιον που γνώρισε μέσω του internet.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν και τις διαστάσεις του προβλήματος, το οποίο δεν αφορά μόνο όσους το αντιμετωπίζουν αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και τάχτηκε υπέρ της συγκρότησης ενός ενιαίου μετώπου.

«Μόνο αν σταθούμε μπροστά στο πρόβλημα, μπορούμε να ελπίζουμε στην εξεύρεση λύσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, η αναβλητικότητα οδηγεί στην διόγκωση του προβλήματα και στην γέννηση μη αναστρέψιμων καταστάσεων», επισήμανε ο κ. Ορφανός.  

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη της χώρας”
Επόμενο άρθροΣυνεργασία ΥΜΑΘ-ΠΕΔΚΜ για τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης