Ο ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανός στις επετειακές εκδηλώσεις διασπάσεως του Μακεδονικού Μετώπου στο Πολύκαστρο Κιλκίς

1484395367
1484395367

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πολύκαστρο Κιλκίς, με αφορμή την συμπλήρωση 96 χρόνων από την διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου.

 Το πρωί, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, κ.κ. Εμμανουήλ και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε ότι η διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου, τον Σεπτέμβριο του 1918 έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την τελική έκβαση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη των δυνάμεων της  Αντάντ.

«Το ιστορικό αυτό γεγονός καταδεικνύει και την διαχρονική αξία που έχει ‘η ισχύς εν τη ενώσει’, μία αξία την οποία οφείλουμε να υιοθετήσουμε και σήμερα, στη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα κατά του εξτρεμισμού και της διεθνούς τρομοκρατίας», επισήμανε ο κ. Ορφανός και υπογράμμισε πως «οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά όταν είμαστε ενωμένοι».

«Ήρθε η ώρα να πορευτούμε ενωμένοι στη νέα εποχή που ανατέλλει για την χώρα και στις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει όλη η ανθρωπότητα. Στην πορεία για το αύριο, οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική γνώση, διότι λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Πολλαπλά τα οφέλη από την κτηματογράφηση”
Επόμενο άρθροΣτο πλευρό των βετεράνων ποδοσφαιριστών ο ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανός