Γ. Ορφανός “Πολλαπλά τα οφέλη από την κτηματογράφηση”

1484395378
1484395378

Στα οφέλη που προκύπτουν από  την κτηματογράφηση, τόσο για τον πολίτη, όσο και για την ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την έναρξη των εργασιών του 4ου πανελλήνιου συνεδρίου αγρονόμων τοπογράφων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

 Στο χαιρετισμό του, ο κ. Ορφανός τόνισε μεταξύ άλλων πως με τη διαδικασία της κτηματογράφησης, προσδιορίζεται η ιδιωτική ιδιοκτησία, διασφαλίζεται η δημόσια και δημοτική περιουσία, περιορίζεται η γραφειοκρατία και ενισχύεται η διαφάνεια και η ασφάλεια στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

«Σε αυτή την προσπάθεια που ουσιαστικά συντελεί στην ανασυγκρότηση της χώρας και ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της, ο ρόλος του αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού είναι σημαντικός», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις που υλοποιεί το ΥΜΑΘ, σχετικά με ζητήματα διευθέτησης αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών διαφορών. «Εδώ και ένα μήνα, λειτουργούν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης τα Κεντρικά Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) και Επίλυσης Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Με αυτό τον τρόπο, βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που έπρεπε να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα για να διευθετήσουν τέτοιους είδους ζητήματα», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός. 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Να αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις με το Μαρόκο”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η επένδυση στην καινοτομία θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία”