Γ. Ορφανός “Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί στάση ζωής και στοιχείο της κουλτούρας μας”

1484395516
1484395516

Το μήνυμα ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί στάση ζωής και στοιχείο της κουλτούρας μας, έστειλε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, στην 79η ΔΕΘ.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, η νοοτροπία που έχουμε στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, αποτυπώνεται στην καθημερινότητα, με την έγκαιρη και σωστή εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους.

«Εκτός από την εφαρμογή των προγραμμάτων ανακύκλωσης, είναι αναγκαία η ολοκλήρωση των υποδομών εκείνων που είναι απαραίτητες για την καλύτερη δυνατή διατήρηση των στερεών αποβλήτων», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και σημείωσε πως η έννοια και η πρακτική της ανάπτυξης στηρίζεται πλέον στο σχεδιασμό, την έρευνα και την αναζήτηση καινοτομικών στοιχείων που επιδιώκει να πετύχει ο κάθε φορέας.

 «Με γνώμονα αυτά τα στοιχεία, θα πετύχουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον, το οποίο θα αποτελέσει και την κληρονομιά μας για τις επόμενες γενιές», επισήμανε ο κ. Ορφανός. 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «Εφόδιο για το πέρασμα από την ύφεση στην ανάπτυξη»
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του γενικού προξένου της Ρωσίας στο ΥΜΑΘ