Γ. Ορφανός “Είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη”

1484395450
1484395450

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 92 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης  Γιώργος Ορφανός,  ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο κ. Ορφανός παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης παραβρέθηκε στο τρισάγιο που εψάλη στον ανδριάντα του μητροπολίτη Σμύρνης, Χρυσοστόμου και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων.

Στο μήνυμα του, ο κ. Ορφανός τονίζει πως η Μικρασιατική καταστροφή αποτελεί μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθώς όπως επισημαίνει, πάνω από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι διώχτηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και έχασαν τις περιουσίες τους.

«Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, μετά από αιώνες ενεργούς παρουσίας και οικονομικής ακμής, υποχρεώθηκε σε μαζικό ξεριζωμό. Η Σμύρνη, το Αϊβαλί, το Αϊδίνι, η Προύσα είναι μερικές μόνο από τις πόλεις όπου η έντονη, εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα του ελληνικού στοιχείου συνέβαλλε καθοριστικά στην οικονομική τους ανάπτυξη», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και τόνισε πως είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, διότι όπως σημείωσε, λαός χωρίς μνήμη, δεν έχει μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΕύσημα του Γ. Ορφανού για το έργο του ΣΙΣΟ
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “MARITIME ECONOMIES” “Η ανάπτυξη είναι εθνική υπόθεση”