ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ “VIA EGNATIA”

ypes press002
ypes press002

Αύριο, Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και ώρα 10.30, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστος Βασιλάκος, συγκαλούν στο Διοικητήριο σύσκεψη των φορέων που εμπνεύστηκαν την τουριστική πρωτοβουλία «VIA EGNATIA», μέσω της οποίας θα αναδεικνύονται οι μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Β. Ελλάδας, της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου, με τη σωστή προώθηση όλων των πολιτισμικών, λαογραφικών και περιβαλλοντικών πόρων που βρίσκονται γύρω από την Εγνατία Οδό.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, οι ενδιάμεσες διαχειριστικές αρχές των παραπάνω περιφερειών,  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΔΕΘ-HELEXPO A.E.» κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο Διευθυντής της Arts etc. Βερολίνου κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ενώ ο συντονισμός του όλου εγχειρήματος είναι ευθύνη του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

Η τουριστική πρωτοβουλία «VIA EGNATIA» είναι μια εφαρμογή πλοήγησης για smart phones και tablets, που θα την λαμβάνει δωρεάν ο κάθε επισκέπτης ο οποίος θα εισέρχεται στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου από τους 13 συνοριακούς σταθμούς, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, αλλά και τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Χάρη στη συγκεκριμένη εφαρμογή ο επισκέπτης-τουρίστας θα αποκτά σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων, στην οποία θα αναφέρονται όλα τα σημεία τουρισμού, γαστρονομίας, οινοποιίας,  πεζοπορίας κλπ που υπάρχουν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

 

Προηγούμενο άρθροΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ”