Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ”

ypes press002
ypes press002

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με συνέντευξη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιου Κούλογλου, όπου αποκάλεσε την Π.Γ.Δ.Μ. ως «Μακεδονία», ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες ακούμε και διαβάζουμε αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών και υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά μας θέματα, που μας θυμίζουν τη λαϊκή φράση “βάλαμε το λύκο να φυλάει το κοπάδι”. Πρώτα ο κ. Χριστόπουλος ζήτησε να αποκαλούνται “τουρκικά” τα σωματεία της μειονότητας στη Θράκη αγνοώντας ότι εκεί υπάρχουν Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, ενώ αμέσως μετά ο κ. Κούλογλου αποκάλεσε την Π.Γ.Δ.Μ. ως “Μακεδονία”. Θεωρώ ότι αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής. Είναι ανεύθυνο και εθνικά επικίνδυνο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις. Λυπάμαι γιατί, δυστυχώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται σε συνοθύλευμα οπορτουνιστών και εθνικά επικίνδυνων ανθρώπων, οι οποίοι διατυπώνουν θέσεις που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. Είμαι βέβαιος πως οι κάτοικοι της Μακεδονίας και της Θράκης, αυτών των ιδιαίτερα ευαίσθητων περιοχών της πατρίδας μας, θα καταδικάσουν με τη ψήφο τους όλους αυτούς και το κόμμα τους, που εκφράζουν τέτοιου είδους απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, “η γλώττα μη προτρεχέτω του νου”. Οφείλουμε να μιλάμε πάντα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

Προηγούμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ “VIA EGNATIA”
Επόμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ POMEGRANATE SPA HOTEL ΣΤΗΝ ΠΟΤΙΔΑΙΑ