ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑ ΤΑ 101 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

1484396292
1484396292
«Με το δέοντα σεβασμό σε εκείνους που προσέφεραν τη ζωή τους στην πατρίδα, τιμούμε τα όνειρα και τους αγώνες τους για μια ελεύθερη Μακεδονία» δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά το τέλος της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης στον Α´ Βαλκανικό Πόλεμο.


Ο Υπουργός παρέστη στην επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της πόλης, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση


Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου: «Σήμερα η Έδεσσα γιορτάζει 101 χρόνια ελευθερίας. Εκατόν ένα χρόνια από την ημέρα που δικαιώθηκε ο ιερός αγώνας των κατοίκων της, να σπάσουν τα δεσμά της δουλείας. Έναν αιώνα μετά, με την ίδια ορμή που είχαν οι ηρωικοί πρόγονοί μας στις 18 Οκτωβρίου 1912, οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουμε το δικό μας αγώνα για να επαναφέρουμε στην πατρίδα μας το όραμα της ελπίδας και του θάρρους».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΛΩΣ 13 ΣΤΗ Ν. ΣΑΝΤΑ ΚΙΛΚΙΣ
Επόμενο άρθροΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ