Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΛΩΣ 13 ΣΤΗ Ν. ΣΑΝΤΑ ΚΙΛΚΙΣ

1484396297
1484396297
Τη διακλαδική και πολυεθνική στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «ΤΑΛΩΣ-13» που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αξιολόγησης του σχηματισμού «HELBROC», παρακολούθησε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.


Ο σχηματισμός «HELBROC», στον οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουκρανία, αποτελεί μια στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση καταστάσεων διαχείρισης κρίσης.
Όσον αφορά στη δράση της, λαμβάνει εντολές από την Ε.Ε. και επεμβαίνει κατόπιν απόφασης αποκλειστικά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Στόχος της «HELBROC» είναι η επίβλεψη κατάπαυσης πυρός, η προστασία ευρωπαίων πολιτών, η επίβλεψη διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και η προστασία αμάχων.


Μετά το τέλος της στρατιωτικής άσκησης, ο κ. Καράογλου δήλωσε πως: «Η σημερινή διακλαδική και πολυεθνική άσκηση, η οποία  αν και ήταν ιδιαίτερα απαιτητική στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώνει πανηγυρικά το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα προβάλλει τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Με πνεύμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων φίλων και συμμάχων, αποδείξαμε ότι η διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Ν.Α. Ευρώπη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Το γεγονός ότι η άσκηση έλαβε χώρα στη Νέα Σάντα Κιλκίς, μια περιοχή με ιδιαίτερες τοπικές και εθνικές ευαισθησίες, αποδεικνύει  επίσης περίτρανα ότι η Μακεδονία  είναι περιοχή μείζονος σημασίας και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους  τους συμμετέχοντες». 

Προηγούμενο άρθροΘ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΜΜΕΝΗ”
Επόμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΟ Γ´ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: “ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ-100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (1913-2013)