Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΜΜΕΝΗ”

1484396301
1484396301
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κατερίνη, για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Ο Υπουργός παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως. Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, ενώ ακολούθως παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

 

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Καράογλου δήλωσε πως: «Εκατόν ένα χρόνια από την ημέρα που στην πόλη της Κατερίνης κυμάτισε και πάλι υπερήφανη η ελληνική σημαία, είμαστε εδώ για να εξυμνήσουμε την πίστη των ηρώων της εποχής και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους προσέφεραν τη ζωή τους στον ιερό αγώνα για την ελευθερία. Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να τιμήσουμε τη σπουδαία παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας. Η φλόγα στο καντήλι της εθνικής μας συνείδησης πρέπει να παραμείνει αναμμένη. Αυτό είναι το δικό μας ηθικό χρέος απέναντι στην ιστορία, στους πρωταγωνιστές της, αλλά και στις επόμενες γενιές των Ελλήνων» κατέληξε ο Υπουργός.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροO ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013