ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

1484396453
1484396453
Την αμοιβαία διάθεση συνεργασίας για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και την προσέλκυση τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου επιβεβαίωσαν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, και το νεοεκλεγέν Προεδρείο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παναγιώτης Ζαφειρίου και ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Καζαντζίδης, χαρακτήρισαν τις ιαματικές πηγές της χώρας ως μια «ανενεργή ατμομηχανή» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και παρουσίασαν στον Υπουργό το αναπτυξιακό τους πλάνο για να μπορέσει ο ιαματικός τουρισμός να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες και στην τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.


Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου χαιρέτισε την πρωτοβουλία του νέου Προεδρείου του Συνδέσμου και δήλωσε πως θα σταθεί συμπαραστάτης στις προσπάθειές τους, αναγνωρίζοντας ότι ο ιαματικός τουρισμός μπορεί να ανοίξει δρόμους ανάπτυξης  τόσο για τη Μακεδονία και τη Θράκη, όσο και την Ελλάδα γενικότερα.
«Στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον ιαματικό τουρισμό. Για αυτό και τον περασμένο Φεβρουάριο διοργανώσαμε ημερίδα με θέμα τις επενδυτικές προοπτικές του θερμαλιστικού τουρισμού και την ενεργειακή αξιοποίηση της γεωθερμίας στη Βόρεια Ελλάδα, τα συμπεράσματα της οποίας κατατέθηκαν στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, καθώς και στα αρμόδια Υπουργεία. Ο θερμαλισμός μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη και σταθερό  12μηνο αναπτυξιακό-τουριστικό πόλο για την πατρίδα μας, καθώς και το “κλειδί” που θα ξεκλειδώσει μια πολυθεματική οικονομική δραστηριότητα, με πολλαπλά οφέλη για τη Μακεδονία και τη Θράκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΗΡΩΕΣ
Επόμενο άρθροΣΤΕΝΟΤΕΡOΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΥΜΑΘ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ