Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΗΡΩΕΣ

1484396455
1484396455
Το μήνυμα ότι οι Βαλκανικοί Πόλεμοι αποτέλεσαν σπουδαίο παράδειγμα για τους άθλους που μπορούμε να πετύχουμε ως έθνος, όταν παραμερίζουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον κοινό σκοπό, έστειλε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης από τη Δράμα, όπου βρέθηκε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα από την απελευθέρωση της πόλης.


Κατά την παραμονή του στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, ο κ. Καράογλου παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τα Θυρανοίξεια της Παλαιάς Μητρόπολης Δράμας, ενώ κατέθεσε στεφάνι στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Συνταγματάρχη Νίκου Μιχαλόπουλου, που έγιναν στον συνοικισμό Αρκαδικού της Δράμας.
Στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημέρα που ο Ελληνικός Στρατός μπήκε ως ελευθερωτής στην πόλη της Δράμας, η οποία κατά τη διάρκεια της σκλαβιάς έμεινε όρθια χάρη στο δυναμισμό, το πείσμα, το θάρρος και τη θέληση των κατοίκων της να δουν και πάλι τον τόπο τους ελεύθερο. Μέσα από εκείνο το παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και χρέους, σφυρηλατήθηκε η σημερινή ταυτότητα της πόλης. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι αποτέλεσαν σπουδαίο παράδειγμα των άθλων που μπορούμε να πετύχουμε ως έθνος όταν παραμερίζουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον κοινό σκοπό. Μέσα από τα ερείπια εκείνης της περιόδου αποδείξαμε ότι οι Έλληνες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε ως ήρωες και ξεπρόβαλε το νέο ελληνικό Έθνος, από το οποίο σήμερα γεννιέται η νέα Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Καράογλου. 

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤHN ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ KARFITSA “ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ”
Επόμενο άρθροΣΤΟ ΥΜΑΘ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ