ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

1484396487
1484396487
Σύσκεψη με θέμα «ενεργειακοί διάδρομοι στη Μακεδονία και τη Θράκη: βιώσιμη ανάπτυξη αξιοποιώντας την έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία στην καθαρή ενέργεια και το περιβάλλον», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, ύστερα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Στη σύσκεψη, που αφορούσε στον συντονισμό και στη συνέργεια δράσεων των τριών περιφερειών της Μακεδονίας και της Θράκης, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Βασίλης Μάγκλαρης,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Φώτης Καραλίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών φορέων όπως ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.


Ο κ. Καράογλου ξεκίνησε τη σύντομη τοποθέτησή του λέγοντας ότι «το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης αναγνωρίζοντας τη σημασία του άξονα καθαρή ενέργεια, περιβάλλον, βιώσιμη κινητικότητα για την περιοχή, αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την έξυπνη εξειδίκευση των περιφερειών, πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει τη σημερινή συνάντηση, μέσω της οποίας προσβλέπει στην ανταπόκριση και ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων για μια αποτελεσματική και αποδοτική συνέργεια των τριών περιφερειών της Μακεδονίας και της Θράκης, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της περιοχής μας».
 Επίσης έκανε ειδική αναφορά στη γεωγραφική θέση της Βορείου Ελλάδος στη Νοτιανατολική Ευρώπη η οποία, σε συνδυασμό όπως είπε με τη εγγύτητά της στις αναδυόμενες αγορές της Μαύρης Θάλασσας και της ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο το ΥΜΑΘ θέλει να αναδείξει προκειμένου η Μακεδονία και η Θράκη να καταστούν υπόδειγμα ανάπτυξη τόσο για τη χώρα, όσο και την Ε.Ε.


«Η υποστήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ώστε να αναπτυχθούν ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και να δοθεί μια σημαντική ώθηση στην αύξηση της απασχόλησης, αλλά και η ισόρροπη και βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων και μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στα αποτελέσματα της ανάπτυξης, αποτελούν διαχρονικές επιδιώξεις του ΥΜΑΘ» τόνισε ο ΥΜΑΘ, καταλήγοντας πως ειδικότερα στον τομέα της «καθαρής ενέργειας», η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί προνομιακό χώρο.


Βίντεο  από τη σύσκεψη του ΥΜΑΘ με θέμα: «Ενεργειακοί Διάδρομοι στη Μακεδονία και Θράκη : Βιώσιμη Ανάπτυξη αξιοποιώντας την έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία στην καθαρή ενέργεια και το περιβάλλον»

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
Επόμενο άρθροΒίντεο από τη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για την διασφάλιση και προάσπιση της δημόσιας υγείας