Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ

1484396561
1484396561
Το τελωνείο των Κήπων επισκέφθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος συνεχίζει την τετραήμερη περιοδεία του στη Θράκη.
Ο κ. Καράογλου πραγματοποίησε επιτόπια αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας του τελωνείου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους σε αυτό, τόσο για τις καθημερινές λειτουργίες της υπηρεσίας, όσο και για τα προβλήματα που υπάρχουν σε θέματα στελέχωσης προσωπικού και ελέγχων.


Ο ΥΜΑΘ, αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερα μεγάλο φόρτο εργασίας του τελωνείου των Κήπων και τη σημασία που έχει λόγω της γεωγραφικής του θέσης, δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για τη βελτίωση της λειτουργίας του, μέσω του προγράμματος για την αναμόρφωση των χερσαίων πυλών εισόδου της χώρας που επεξεργάζεται το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και το οποίο φιλοδοξεί να εγκριθεί.
 «Τα τελωνεία μας είναι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Αυτά συναντούν όσοι περνούν στην Ελλάδα και για αυτό η εύρυθμη αλλά και αποδοτική λειτουργία τους, θα πρέπει να είναι αυτονόητη» τόνισε ο κ. Καράογλου.
Νωρίτερα ο κ. Καράογλου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κα. Γεωργία Νικολάου και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, κο. Σταύρο Σταυράκογλου.

 

Με τον κ. Λαμπάκη και την κα. Νικολάου, ο ΥΜΑΘ συζήτησε για το αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να εφαρμοστεί στη Θράκη ώστε να βγει από το τέλμα και να αποτελέσει όχημα εξωστρέφειας και προόδου, ενώ με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της επέκτασης του λιμένος της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, με απώτερο σκοπό να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα καράβια.
Στις 18.00 ο κ. Καράογλου θα βρίσκεται στο Σουφλί, στις 19.00 στο Διδυμότειχο, ενώ στις 20.00 θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα.
Αύριο, Τρίτη 14 Μαΐου 2013, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα «ελευθέρια» της Αλεξανδρούπολης.

Προηγούμενο άρθροΤΗΝ 38η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ