Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

ypes press002
ypes press002

 

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»

Με τη συμμετοχή του, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε η τετραήμερη περιοδεία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Θράκη.

Ανήμερα της συμπλήρωσης 93 χρόνων από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας του Έβρου και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, ο κ. Καράογλου παραβρέθηκε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του ότι «πέρα και πάνω από τα πιστεύω μας, πολιτικά, θρησκευτικά, ιδεολογικά και άλλα, όλοι είμαστε συνοδοιπόροι και έχουμε τον ίδιο προορισμό. Ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας και οδηγούμε από κοινού τη Θράκη στον 21ο αιώνα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Θράκη δεν δικαιούται και δεν πρέπει να χάσει άλλες ευκαιρίες», ενώ τόνισε ότι «με εφόδια την εργατικότητα, τη συμμετοχή, το δυναμισμό, την αγωνιστικότητα, την εγρήγορση, αλλά και τη φιλοπατρία, όλοι μας θα καταφέρουμε να δώσουμε όραμα στις επόμενες γενιές των Θρακιωτών».

Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της σημερινής επετείου, ο  κ. Καράογλου σημείωσε με νόημα ότι η απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης κερδήθηκε «με θυσίες και αίμα Ελληνικό» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κορυφαία, όπως τη χαρακτήρισε, γεωστρατηγική θέση της Αλεξανδρούπολης, που την καθιστά σημείο αναφοράς του τότε και του τώρα.

«Για αυτό», όπως είπε, «η Αλεξανδρούπολη του σήμερα, πρέπει να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για την αναπτυξιακή πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

Η Θράκη, συνέχισε ο ΥΜΑΘ, «έπαψε να είναι άγονη γραμμή και αποτελεί εθνικό μας καθήκον να την ξανακάνουμε δυνατή και πρωταγωνίστρια. Η Θράκη είναι πιο Ελλάδα από Ελλάδα και δικαιούται να μετεξελιχθεί σε αυτό που ορίζει η γεωστρατηγική της θέση τόσο ως γέφυρα που ενώνει Ανατολή και Δύση, όσο και σε διεθνή διαμετακομιστικό κόμβο, χάρη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού. Οτιδήποτε ενισχύει το γεωπολιτικό της ρόλο και την οικονομική της σημασία, το αγκαλιάζουμε και το στηρίζουμε» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ