ΤΗΝ 38η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

1484396565
1484396565
Την ιδιαίτερη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν τόσο στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας, όσο και στη στήριξη της εξωστρέφειας εξήρε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κατά την τελετή εγκαινίων της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 09 Μαΐου 2013) στην πόλη της Καστοριάς.
Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Αθανάσιου Σκορδά, με τον οποίο ο κ. Καράογλου εγκαινίασε μαζί την έκθεση, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε ότι η Καστοριά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής γουναρικών και δερμάτινων ειδών παγκοσμίως, τονίζοντας παράλληλα ότι το ΥΜΑΘ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα και να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις έναν κλάδο που εξακολουθεί να παράγει ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικότητας.
Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών γουνοποιητικών επιχειρήσεων, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι με το πείσμα και την εργατικότητά τους, στέλνουν το σημαντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι οι Έλληνες μπορούμε καλύτερα.


«Οι εποχές της γκρίνιας, της μεμψιμοιρίας, του αυτομαστιγώματος, πρέπει να περάσουν ανεπιστρεπτί. Το οφείλουμε σε όλους εσάς, τους πεισματάρηδες συμπατριώτες μας που εργάζεστε σκληρά και αποτελείτε το μέλλον. Εσάς πρέπει να αναδείξουμε και να διασφαλίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για την ανάγκη υπογραφής ενός «δανείου εμπιστοσύνης» μεταξύ της Πολιτείας, των πολιτών και των παραγωγικών φορέων το οποίο, όπως είπε, «θα το αποπληρώσουμε σπάζοντας ταμπού τα οποία παρήγαγαν κρατισμό, οδήγησαν σε ελλείμματα και συσσώρευσαν χρέη».

 
Όπως εξήγησε, με αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία θα αποδείξει ότι πράττει τα αυτονόητα και προχωρά σε πράξεις, «αφήνοντας στην άκρη λόγια και αναλύσεις και δημιουργώντας ένας κράτος που θα είναι πρακτικό, θα αναστρέψει την ύφεση και θα αντιστρέψει την κακή ψυχολογία στην αγορά».
Τέλος, αναφερόμενος στην προοπτική της περαιτέρω ανάπτυξης που παρουσιάζει ο κλάδος της γούνας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κάλεσε όσους δραστηριοποιούνται σε αυτόν, να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τη διεθνή συγκυρία, να απευθύνονται σε νέες αγορές  και να υλοποιούν  επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στη Δυτική Μακεδονία.
«Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι αισιόδοξες και προβλέπουν ότι σε βάθος πενταετίας οι πωλήσεις της γούνας  θα διπλασιαστούν, αγγίζοντας το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Στο χέρι σας και στο χέρι μας είναι να τους επιβεβαιώσουμε» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 38ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ