ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΗ «ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Την πρώτη αυτούσια νομοθετική του πρωτοβουλία με τίτλο: «Αντικατάσταση και συμπλήρωση διατάξεων για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης», εισάγει από αύριο (Τετάρτη 10 Απριλίου 2013) σε δημόσια διαβούλευση το ΥΜΑΘ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.opengov.gr.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ακολούθως, μόλις ληφθούν υπ’ όψιν τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου λύνονται οριστικά χρόνια ζητήματα και δυσλειτουργίες της εταιρείας με την επωνυμία «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.», μέσω της θέσπισης ρυθμίσεων οι οποίες οδηγούν στην καλύτερη διαχείριση της «Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης».

Σκοπός των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι να προσδώσουν στη «Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης» ένα πιο ευέλικτο τρόπο λειτουργίας, μέσω της αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων της και του περιορισμού της γραφειοκρατίας, επιτρέποντας της να λειτουργήσει ταχύτερα και κυρίως αποτελεσματικότερα.
Μέσω του σχεδίου νόμου η Θεσσαλονίκη αποκτά άλλη μια πολύτιμη ευκαιρία στην προσπάθεια που καταβάλλει να εξελιχθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένο κόμβο καινοτομίας, που θα ηγείται στην Ν.Α. Ευρώπη στον τομέα της αξιοποίησης της επιστημονικής γνώσης για ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών, με θετικό αντίκτυπο στην ανάδειξη αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Προηγούμενο άρθροΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Επόμενο άρθροΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ