ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

1484396582
1484396582

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

 

Για τη σημασία του οικοσυστήματος της λίμνης Κερκίνης, η οποία μετρά 81 χρόνια παρουσίας και διαθέτει μια τεράστια ποικιλία ειδών χλωρίδας και πανίδας, ενημερώθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κατά την παρουσία του στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης, με θέμα «η επιστημονική έρευνα στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου της λίμνης Κερκίνης».

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως η λίμνη Κερκίνη αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς, όπως είπε, είναι ένας από τους 11 υγροτόπους της χώρας μας που προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar και ένας από τους σημαντικότερους της Ευρώπης, μιας και δεν συγκαταλέγεται στο πρωτόκολλο Μοντρέ, στον κατάλογο δηλαδή των υγροτόπων που έχουν υποβαθμιστεί ή απειλούνται σημαντικά λόγω των ανθρώπινων παρεμβάσεων.

Αναφερόμενος στη σημασία του συνεδρίου, ο ΥΜΑΘ επισήμανε πως μέσα από την ενίσχυση του γνωστικού υπόβαθρου, ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Προέτρεψε μάλιστα τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, αλλά και τους παραγωγικούς φορείς, να αποκτήσουν πρωτεύοντα ρόλο στο περιβάλλοντικό γίγνεσθαι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου: «Πρέπει να οικοδομήσουμε ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων, πάντα προς όφελος της περιφερειακής και χωροταξικής ανάπτυξης», προσθέτοντας παράλληλα πως το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων και η προστασία του μας αφορά επίσης όλους. 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΣΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΟ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013