Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΔΥΝΑΤΗ

ypes press002
ypes press002
Θέματα γενικότερης ανάπτυξης και απασχόλησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και των υποδομών, συζήτησε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στις επαφές που είχε στην Ξάνθη και την Κομοτηνή το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης παρουσίας του στην περιοχή, ο ΥΜΑΘ συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης και Ροδόπης κυρίους Φώτη Καραλίδη και Παύλο Δαμιανίδη, τους Δημάρχους Ξάνθης και Κομοτηνής κυρίους Μιχάλη Στυλιανίδη και Γιώργο Πετρίδη, τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, τον Διοικητή του Δ’  Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο κ. Αθανάσιο Τσέλιο, καθώς και άλλους φορείς. Λόγω απουσίας του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη στο εξωτερικό, ο κ. Καράογλου θα τον συναντήσει αύριο Τρίτη (11 Δεκεμβρίου 2012) στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
Αναφερόμενος στις επαφές που είχε στην Ξάνθη και την Κομοτηνή ο κ. Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όλες οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές και εποικοδομητικές. Είναι εθνικό μας καθήκον να ξανακάνουμε τη Θράκη δυνατή, για αυτό και το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θα λειτουργήσει παρεμβατικά, ώστε να προωθήσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη αυτής  της ευαίσθητης περιοχής της πατρίδας. Άλλωστε εδώ δεν τελειώνει η Ελλάδα, αλλά από εδώ ξεκινά. Οποιαδήποτε πληγή στη Θράκη, πληγώνει την Ελλάδα. Αντίθετα η αναβάθμισή της θα επηρεάσει θετικά το βασικό κορμό της πατρίδας μας. Όντας γέφυρα ανατολής και δύσης, λόγω και της γεωστρατηγικής της θέσης, η Θράκη οφείλει και πρέπει να εξελιχθεί σε πρότυπο μοντέλο ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΤΙΣ 8-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ