ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

1484396743
1484396743
Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, υποδέχτηκε σήμερα (Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και συζήτησε μαζί του για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας.


Ειδικότερα έγινε αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με την πορεία έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, δόθηκε έμφαση στις μεγάλες επενδύσεις της γεωθερμίας, ενώ εκτενής συζήτηση έγινε και για την ανάγκη αντιμετώπισης θεμάτων σχετικών με την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου.
Ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης χαρακτήρισε «εποικοδομητική» και «ουσιαστική» τη συνάντηση με τον κ. Γιαννακίδη και δεσμεύτηκε πως θα λειτουργήσει παρεμβατικά, ώστε να δοθούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Το ενδιαφέρον του ΥΜΑΘ είναι άμεσο και για αυτό το λόγο βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή με τον κ. Γιαννακίδη προκειμένου η Καβάλα, η Δράμα, η Ροδόπη, η Ξάνθη και ο Έβρος να εξελιχθούν σε ατμομηχανή ανάπτυξης. Βούληση της Κυβέρνησης είναι το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης να αποτελέσει το “κλειδί” με το οποίο θα επιχειρήσουμε να ξεκλειδώσουμε την καινοτομία και την ανάπτυξη στη Μακεδονία και τη Θράκη, αποκαθιστώντας την ανισορροπία ανάπτυξης που είχε διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.
Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακίδης, ο οποίος παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με όλα τα τρέχοντα ζητήματα της περιοχής ευθύνης του, ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για τη συνάντηση, τονίζοντας πως «βασιζόμενοι σε μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης, προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και  την ανάγκη περιφερειακής ανάπτυξης».

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΧΟΡΗΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ YouTube
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΕΘ Α.Ε.-HELEXPO A.E.