ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

ypes press002
ypes press002
Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 3 Σεπτεμβρίου 2012 καθημερινές εργασίες επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου, από το ειδικό σκάφος «Αλκίππη». Αποστολή του σκάφους είναι η περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων από πετρέλαιο ή άλλες ουσίες.

Μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί περίπου 18 κυβικά μέτρα απορριμμάτων, με τις εργασίες καθαρισμού να πραγματοποιούνται σε τρείς διαφορετικές περιοχές.
-Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής,
-από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Τριάδας και
-από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι το Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα.

Οι παραπάνω διαδρομές καθορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μπορούν να τροποποιηθούν κατόπιν εντολής του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός: «Ο Θερμαϊκός Κόλπος είναι εκτεθειμένος στην περιβαλλοντική ασυνειδησία. Ενώ αποτελεί ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας και το καμάρι αυτής της πόλης, εντούτοις εμείς οι ίδιοι γυρίσαμε την πλάτη στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας και δεν το εκτιμούμε, δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Πιστεύω ότι τελικά είναι θέμα αγωγής και εκπαίδευσης να καταλάβει ο κάθε πολίτης, ότι “κοινωνικά αγαθά” όπως είναι και ο Θερμαϊκός κόλπος, ανήκουν σε όλους μας και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την προστασία τους».

Προηγούμενο άρθρο‘ΠΑΤΑΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ’ – Αρθρο του ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
Επόμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ “ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ-ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΜΑΘΗΣΗ-ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ”