Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ”

1484396848
1484396848
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ»

Θέματα που αφορούν στις πολύτεκνες οικογένειες συζήτησε σήμερα (Πέμπτη 23-08-2012) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι  Aγιοι Πάντες».
«Οι πολύτεκνοι έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας μας που είναι τα παιδιά. Αυτά αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας και για αυτά αγωνιζόμαστε καθημερινά, προκειμένου να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης μετά το τέλος της συνάντησης, προσθέτοντας πως «τα προβλήματα των πολυτέκνων διαιρούνται σε δυο κατηγορίες. Όσον αφορά στα οικονομικά, υπενθυμίζω ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία η χώρα μας δίνει αγώνα επιβίωσης ο οποίος πιστεύω ότι θα έχει αίσια κατάληξη. Σχετικά με τα θεσμικά, εκτιμώ ότι από τη στιγμή που δεν έχουν οικονομικό κόστος, μπορούν να επανεξεταστούν. Η Κυβέρνηση τιμά την ανεκτίμητη προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στην κοινωνία και την πατρίδα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι Aγιοι Πάντες», κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για το αμέριστο, όπως είπε, ενδιαφέρον του και προέτρεψε την Πολιτεία να στρέψει την προσοχή της στο δημογραφικό πρόβλημα. «Σύμφωνα με στοιχεία της τελευταίας απογραφής έχουμε ένα εκατομμύριο λιγότερους Έλληνες. Η Πολιτεία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα παιδιά και τους πολύτεκνους, ώστε η Ελλάδα μας να μην εξελιχθεί σε χώρα γερόντων. Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε και τη ψυχή μας για την πατρίδα. Περιμένουμε όμως από το κράτος να ευαισθητοποιηθεί, δίνοντας προτεραιότητα στο διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και αποσύροντας την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος αυτοδίκαιης μεταγραφής των παιδιών πολυτέκνων σε ΑΕΙ και Α-ΤΕΙ» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοτοκάτος.

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ‘ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ’
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ