Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΟΠΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”

ypes press002
ypes press002
Με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα στον Τύπο για την πρόθεση αεροπορικών εταιρειών του εξωτερικού να διακόψουν τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τον ακτοπλοϊκό και τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό, η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη και με τον αεροπορικό. Η απόφαση μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού να διακόψουν τους επόμενους μήνες τις πτήσεις τους από και προς τη Θεσσαλονίκη, περιθωριοποιεί την πόλη, πλήττει τις προοπτικές  της οικονομικής της ανάπτυξης, την αποξενώνει ως τουριστικό προορισμό και μετατρέπει τη Βόρεια Ελλάδα σε “άγονη γραμμή” της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία αναζητά “ανάσες” στον τουρισμό και την εξωστρέφεια, η επιστροφή της Μακεδονίας και της Θράκης στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ευρώπης είναι απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης. Για αυτό το λόγο, σύντομα θα συναντηθώ με τους τουριστικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε από κοινού λύσεις για αυτό το μείζον πρόβλημα που ανακύπτει».

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ”
Επόμενο άρθροΔήλωση ΥΜΑΘ για την συγχώνευση ΔΕΘ, HELEXPO, ΟΠΕ